Vrei să te bucuri de apa de la robinet, dar nu o găsești la fel de bună ca apa îmbuteliată? Apa de la robinet are un gust rău?
Să aflăm împreună motivele și soluțiile care trebuie adoptate pentru a o remedia.

De ce apa de la robinet are un gust rău?

Gustul sau mirosul urât al apei de la robinet se datorează tratamentelor chimice, în special clorului, care este pus în apă pentru a evita contaminarea, în timpul transportului acesteia prin conducte. Pe lângă prezența clorului, apa de la robinet poate conține și elemente nedorite, cum ar fi nitrații, pesticidele etc. În plus, prezența plumbului poate fi detectată în cazul țevilor foarte vechi. Un alt dezavantaj este că apa poate părea tulbure, dar este încă potabilă.

Apa îmbuteliată se bucură în prezent de o mare popularitate pentru mineralele sale. Cu toate acestea, unele ape îmbuteliate nu conțin neapărat mai multe minerale decât apa de la robinet. Apa de la robinet este foarte controlată, adesea calitatea este mai bună decât apa îmbuteliată și, în unele cazuri, este potrivită pentru hrănirea nou-născuților.

Apa de la robinet are un gust rău: soluții

Pentru a profita la maximum de apa de la robinet și pentru a elimina prostul gust, există două soluții: filtrele și dedurizatorul de apă.

Filtre de calcar

O soluție pentru a elimina gustul rau din apa de la robinet este instalarea unui filtru anti-calcar. Există diferite tipuri de filtre anti-calcar, magnetice și electromagnetice. Filtrul magnetic anti-calcar funcționează în conformitate cu principiul neutralizării particulelor de carbonat de calciu. Filtrul magnetic este de obicei în formă de tub și are multe avantaje: cost redus, este ușor de utilizat, necesită puțină întreținere, economisește spațiu și nu există nici o utilizare a substanțelor chimice pentru a-l face să funcționeze.

În cazul filtrului electromagnetic anti-calcar, principiul este același. Un curent electric este trimis la orificiul de admisie a apei pentru a polariza ionii de calciu și magneziu.

Cu toate acestea, aceste sisteme au, de asemenea, dezavantaje semnificative. Cu aceste sisteme anti-calcar, chiar dacă sunt neutralizate, calcarul rămâne în apă, în plus, trebuie să instalați filtrul la fiecare robinet din casă.

Dedurizatorul de apă

Dedurizatorul de apă îndepărtează complet calcarul din apă, se bazează pe schimbul de ioni de calciu și magneziu care provoacă calcar și îi înlocuiește cu ioni de sodiu. Apa din casă sau clădire este complet tratată la sursă. Apa care circulă în întreaga casă este, prin urmare, lipsită de calcar, acest dispozitiv ajută la conservarea tuturor aparatelor, țevilor și instalațiilor sanitare.

Prețul unui dedurizator de apă este, prin urmare, compensat de economiile mari făcute zilnic și ajută foarte mult la eliminarea gustului rău din apa dela robinet.

Aceste dispozitive ajută foarte mult la îmbunătățirea calității și a gustului apei de la robinet, dar nu rezolvă probleme la sursă, cum ar fi adunarea calcarului în robinet, rugina în țevi, înfundarea etc. Pentru a rezolva acest tip de problemă trebuie să vă bazați exclusiv pe profesioniștii ca noi, pentru a curăța conductele profesional, eficient și durabil. Tehnicienii noștri, utilizează cele mai bune instrumente pentru a curăța și desfunda țevile.

4.3/5 - (156 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro