Haznaua este un rezervor subteran de diferite dimensiuni (în funcție de nevoile casei) care este instalat atunci când casa nu beneficiază de sistemul public de canalizare sau când serviciile clădirii sunt poziționate mai jos decât rețeaua de canalizare. De exemplu, într-un garaj sau într-un subsol și apoi aveți nevoie de o stație de ridicare pentru scurge fluidele la canalizarea municipală. În ambele cazuri pentru a rezolva problema evacuării apelor de canalizare, este util să instalați o hazna.

Cum se instalează o hazna?

Haznaua este un rezervor care poate avea dimensiuni diferite, variind de la 2 la 20 de metri cubi, care trebuie instalată în conformitate cu normele prevăzute de regiunea sau municipalitatea de reședință și necesită autorizații. Rezervorul este îngropat etanș, lăsând partea superioară la nivelul solului, la o distanță de câțiva metri de casă și fundații și departe de puțuri, în deplină conformitate cu normele de igienă și pentru a nu polua acviferul.

Periodic, în funcție de utilizarea mai mult sau mai puțin frecventă a sistemelor de evacuare ale casei, debitul rezervorului și numărul de persoane prezente în casă, este necesar să se curețe și să se golească haznaua.

Când ar trebui golită și curățată hazna?

Este necesar să se efectueze periodic întreținerea haznalei, golirea rezervorului trebuie făcută imediat ce apa neagră ajunge la nivel, adică atunci când haznaua este aproape plină trebuie să apelați la un serviciu de auto-epurare și întreținere a haznalei care trebuie efectuată numai de profesioniști.

O companie de auto-epurare va goli haznaua prin pompe speciale de imersiune, va elimina nămolul greu acumulat și orice murdărie din partea inferioară a rezervorului, cu sisteme inovatoare și eficiente de epurare și va transporta conținutul prin cisternă la depozitele de deșeuri corespunzătoare.

Haznaua trebuie golită de cel puțin 1 sau 2 ori pe an, dar frecvența poate fi redusă dacă este instalată o fosă septică sau biologică în locul haznalei, un rezervor subteran în care bacteriile anaerobe prezente acționează în interiorul rezervorului descompunând deșeurile organice. Cu toate acestea, chiar și fosa septică trebuie golită și curățată, întreținerea este la fel de importantă ca cea a haznalei, în ambele cazuri cel puțin o dată pe an.

4.2/5 - (130 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro