Care este duritatea apei recomandată pentru a menține funcționarea optimă a aparatelor de uz casnic
Duritatea apei se datorează prezenței ionilor de calciu și, într-o măsură mai mică, a magneziului, fierului și manganului. Daca aportul de apa dura nu este in general o problema mare pentru organism, folosirea acesteia la domiciliu are un fundal categoric negativ pentru viata aparatelor tale: formarea calcarului. Dacă apa din locuința ta este foarte dură, este posibil să ai deseori nevoie de o intervenție de urgență la instalații sanitare în București sau în orașul în care te afli.
Mulți oameni se află în aceeași situație ca tine și, la fel, se întreabă care este duritatea recomandată a apei pentru aparatele de uz casnic. Astăzi dorim să vă ajutăm pe dumneavoastră și pe toți clienții noștri explicând cum să remediați apa care este prea dură, care ar trebui să fie duritatea ideală și care sunt soluțiile pentru a evita cheltuirea banilor pe intervenții continue la instalații sanitare.
Apa dură: care sunt valorile ce trebuiesc evitate?
Apa are multe minerale precum calciul și magneziul și definiția „tare” sau „moale” depinde de câte dintre aceste minerale sunt prezente în ea. Asta nu înseamnă că apa foarte moale este mai bună decât apa tare: să bei apă fără săruri minerale nu este sănătos pentru organismul nostru, la fel cum să bei apă foarte tare, la fel, nu este.
Iată un mic tabel care arată când apa este mai mult sau mai puțin dură (duritatea se măsoară în grade franceze ° F, unde 1 F ° este echivalent cu 10 mg de carbonat de calciu pentru fiecare litru de apă).
Tabel de duritate a apei:
Apă foarte moale: 0-4 ° F (apă de ploaie)
Dulce: 4-8 ° F (apă cu conținut scăzut de minerale, clasica apă îmbuteliată)
Puțin dur: 8-12 ° F
Mediu dur: 12-18 ° F (apă de râu sau de lac tratată)
Apă dură: 18-30 ° F (apa subterană care pătrunde în calcar)
Foarte dură: > 30 ° F (apă de mare sau de deal)
Puteți măsura duritatea apei menajere prin analizarea acesteia de către un laborator adecvat. Alternativ, valoarea sa ar putea fi indicată în factura dumneavoastră sau pe site-ul web al municipalității, astfel încât să o puteți găsi făcând o scurtă căutare.
Care este duritatea recomandată a apei?
La nivel european, duritatea ideală a apei este între 10 și 15 °F. În ciuda acestui fapt, se afirmă că nu se poate spune cu certitudine că o duritate sub 10 ° F este dăunătoare sănătății.
Soluția cea mai potrivita ar putea fi un dedurizator de apă, dar atenție: nu este esențial pentru nimeni. Înainte de a cheltui bani buni pentru a cumpăra o astfel de mașinărie, căutați pe web duritatea apei din municipiul dvs. sau faceți o probă cu apa de la robinet analizând-o într-un laborator independent. Acest lucru vă va oferi date obiective.
Odată ce ați constatat nivelul de duritate al apei, vă puteți baza pe tabelul pe care tocmai ați reușit să-l citiți pentru a înțelege dacă să cumpărați sau nu un dedurizator, amintindu-vă că duritatea ideală este de la 10 la 15 °F. Dacă apa dumneavoastră depășește această valoare (cu mult), este posibil ca aparatele dumneavoastră și conductele sistemului dumneavoastră de apă să fie afectate: în acest caz un dedurizator este perfect pentru a garanta durata de viață a aparatelor de uz casnic.