Parchetul din stejar este unul dintre cele mai comune și valoroase tipuri de pardoseli din lemn, capabil să înfrumusețeze orice mediu în care este așezat, datorită calităților sale intrinseci.

În principal, există trei tipuri de parchet din lemn de stejar: stejar european, stejar american și stejar japonez. Parchetul european de stejar este realizat din planta omonimă, cunoscută sub numele de stejar și sub numele științific de Quercus Petraea. Este un lemn versatil și de înaltă calitate, folosit de ceva timp în domeniul construcțiilor, în șantierele navale și în producția de mobilier și parchet din lemn.

Calitatea parchetului din stejar

După cum s-a menționat deja, parchetul natural din stejar este foarte bun. E un lemn rezistent, cu un grad ridicat de duritate, care îi permite să reziste cu ușurință la șocuri, la atacul biologic al mucegaiului și la zgârieturi de diferite tipuri; este, de asemenea, foarte rezistent la agenții atmosferici și umiditate.

Datorită acestei ultime caracteristici, stejarul este una dintre cele mai utilizate esențe chiar și în domeniul naval, fapt ce îi permite să fie instalat în mod egal ca podea atât în băi cât și în bucătării. Un alt avantaj notabil se datorează faptului că este un parchet extrem de variat: există, de fapt, un număr exorbitant de modele de parchet din stejar, ca și culoare, finisaj, aspect, format, etc;

Modele și culori ale parchetului din lemn de stejar

Există diverse finisaje și culori disponibile pentru parchetul din stejar, ceea ce îl fac personalizabil și adaptabil la orice tip de spațiu: de la cel mai modern și design, la rustic și natural.

Principalul punct de diferențiere este diversitatea modelelor: unele tipuri de stejar sunt deosebit de potrivite pentru un mediu modern, în timp ce altele mențin farmecul natural și se încadrează perfect într-un mediu rustic, dar nu numai.

La atingere, parchetul de stejar este mai dur. Tocmai din acest motiv este excelent atât în combinație cu mediu rustic, cât și în contrast cu un spațiu contemporan. De altfel, acesta conferă un efect extrem de viu datorită rumegușului așezat fin. Tot în acest caz, combinația ideală este prin contrast, cu un stil de mobilier extrem de modern, sau prin afinitate, cu un stil vintage.

4.8/5 - (149 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro