Întreținerea centralei presupune, în mod evident, unele costuri, dar dacă vă gândiți să le evitați pentru a economisi bani, vă aflați pe o cale greșită! Pentru că, în acest fel, dacă centrala are probleme și nu efectuați verificările necesare acestea s-ar putea agrava, provocând daune grave sistemului.

Prin urmare, deoarece prevenirea problemelor este întotdeauna mai bună decât repararea lor după ce acestea au apărut, întreținerea și curățarea centralei trebuie efectuate cu o anumită periodicitate. Costurile sunt în jur de 100 de euro, depinde de companiile la care vei apela. Dacă apartamentul tău este închiriat, costul întreținerii depinde de persoana care ți-a închiriat locuința, așa că nu va trebui să-ți faci griji.

În ceea ce privește periodicitatea, este recomandabil să se efectueze pentru toate modelele de centrale revizuirea cel puțin o dată pe an, în special pentru centralele care nu sunt cu adevărat noi. Tehnicianul care va efectua întreținerea centralei, va trebui să marcheze pe broșură toate verificările care au avut loc și, de asemenea, următoarea dată necesară pentru verificare.

Ce este verificarea periodică a centralei?

Întreținerea centralei constă într-o verificare specifică a celor mai utilizate părți ale sistemului și care, prin urmare, sunt supuse deteriorării.

Aceste părți pot fi, de exemplu: garnitura de etanșare, camera de ardere sau evacuarea. Odată ce piesele cele mai utilizate au fost verificate, tehnicianul va efectua, de asemenea, o curățare generală a centralei. Este important să vă amintiți să efectuați acest proces periodic, pentru a evita provocarea de probleme sau deteriorări ale întregului sistem datorită, de exemplu, acumulării de calcar în interiorul centralei.

În cazul în care instalația dumneavoastră depășește puterea de 100 kW și combustibilul utilizat este lichid sau solid, verificările trebuie efectuate în fiecare an. Pe de altă parte, pentru centralele cu o putere mai mică de 100 kW, care funcționează pe gaz sau metan, controalele trebuie efectuate la fiecare 4 ani. De fiecare dată când tehnicianul va efectua întreținerea centralei, el va nota pe broșura centralei, fapt care asigură că sistemul dumneavoastră a fost verificat și că totul este la standarde normale.

4.2/5 - (162 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro