Cu timpul se poate întâmpla ca robinetele să piardă apă, vina este adesea atribuită acumulării de calcar, murdăriei și resturilor care pot afecta garniturile și să strice robinetele și componentele acestora.

În acest articol vă arăt cum să reparați robinetul de la bideu în cazul în care pierde apă, în special vom vorbi despre cum să schimbați garnitura, cum să o înlocuiți sau să curățați robinetul.

Cum se schimbă garnitura unui robinet de la bideu

Cu timpul, garnitura unui robinet se poate întări sau rupe, nemaiasigurând aderența si protecția potrivită. Însă, cum înlocuiești garnitura uzată a bateriei de la bideu care pierde apă?

Înainte de a interveni, amintiți-vă întotdeauna să:

  • Închideți robinetul principal de apă înainte de a începe intervenția;
  • Purtați mănuși pentru a vă proteja mâinile;
  • Acordați atenție la eventualele infiltrații de apă, folosind cârpe pentru a absoarbe apa și așezați recipiente sub zona afectată de scurgere.

După ce închideți robinetul general de apă, purtați mănuși și luați o șurubelniță, clește, o cârpă uscată pentru a proteja eventualele elemente de deșurubat, iar garniturile noi (superioare și inferioare) identice cu cele de schimbat, pentru a nu da greș.

În cazul în care robinetul dvs. este un model vechi, va trebui să efectuați următorii pași:

1. Deșurubați șuruburile celor două manivele și scoateți-le cu grijă.

2. Scoateți tubul de imersie situat sub bideu, deșurubați piulița și scoateți întregul corp.

3. Curăţaţi temeinic toate suprafeţele şi componentele.

4. Scoateți garnitura veche și puneți-o pe cea nouă atât pe cea superioară, cât și pe cea inferioară, puneți șaiba și strângeți totul cu șurubelnița și cleștii.

Cum să înlocuiți furtunul dacă bideul pierde apă?

Dacă scurgerea afectaeză furtunul de la robinet, acesta va trebui înlocuit, pentru a face acest lucru veți avea nevoie de o cheie papagal, un furtun nou de același model cu cel deteriorat și o bandă de teflon sau cânepă umedă pentru izolare.

Iată cum să înlocuiți un furtun de bideu:

1. Furtunul este format din două capete, primul este complet filetat, al doilea este format dintr-o piuliță filetată.

Aplicați teflon sau cânepă pe acesta înainte de a înșuruba piesa pe furtun, apoi folosiți cheia pentru a întoarce furtunul și înșurubați bine.

2. Conectați furtunul la robinet și înșurubați-l, astfel încât furtunul să fie bine etanș și să nu existe scurgeri de apă.

Acum puteți redeschide robinetul general de apă și verificați dacă totul funcționează corect.

4.5/5 - (84 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro