Problema durabilității construcțiilor din lemn este cu siguranță una dintre cele mai importante și ridică întrebări care nu sunt ușor de înfruntat fără a accepta anumite compromisuri. O mică greșeală este suficientă pentru a reduce semnificativ durata de viață a întregii structuri cu consecințe pe care ni le putem imagina.

Construcțiile se confruntă cu o perioadă ciudată în care cererea de bunuri imobiliare a scăzut constant în ultimii 4-5 ani, iar clienții cer ceva diferit, ceva care se diferențiază de ceea ce au văzut și experimentat deja de ani de zile. Mulți oameni înainte de a achiziționa o casă sunt informați și, prin urmare, știu ce să ceară și, din ce în ce mai des, cunosc unele probleme mai bine decât designerii înșiși. De asemenea, trebuie spus că, din păcate, așa-numita piață „tradițională” a imobiliarelor din cărămizi și beton ne-a forțat să ne confruntăm adesea cu probleme de mucegai, condens etc.

Proiectarea – un factor care afectează durabilitatea

Proiectanții sunt cu toții obișnuiți să facă un proiect arhitectural, unul pentru sisteme (electrice și hidraulice), unul pentru amenajările exterioare, unul pentru structuri și așa mai departe. Însă, lemnul este un material mai diferit și ar fi bine să clarificăm conceptul care face referire și la acest tip de materiale, deoarece au nevoie de un proiect specific pentru a asigura durabilitatea. Această lucru va trebui să prevadă și să se asigure că acumulările și stagnarea apei pot fi prevenite prin furnizarea de indicații foarte specifice cu privire la modul de evitare a acestor fenomene periculoase.

Liniile directoare și consilierea pot/trebuie să fie integrate pe scară largă în toate desenele grafice care stau la baza proiectului. O cerință de bază este ca aceste detalii să fie studiate în acord cu producătorul pentru a optimiza timpii de procesare și, mai presus de toate, pentru a defini exact tipul de materiale. De fapt, piața oferă în prezent o mare varietate de produse din care să alegeți cu caracteristici, prețuri, performanțe și metode de stabilire foarte diferite. Ca și în general, în toate domeniile de proiectare nu există o singură soluție, dar există soluții practic infinite pentru a atinge întotdeauna același obiectiv sau pentru a garanta o viață lungă a construcției.

4.2/5 - (177 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro