Cum să alegi burlanele si jgheaburile potrivite pentru acoperis

Sistemul de apă pluvială este un element important de care trebuie să țineți cont atunci când construiți sau renovați un acoperiș. Sistemele de apă pluvială pot economisi bani și sunt, de asemenea, ecologice prin reducerea cantității de apă uzată care intră în canalele pluviale.

Este important ca proprietarii de case să știe că multe orașe au nevoie acum de sisteme de apă pluvială pentru construcții noi, pentru a proteja calitatea apei și pentru a crea un mediu durabil.

Aflați ce este un sistem de apă pluvială, ce componente conține și cum să alegeți țevile și jgheaburile de acoperiș potrivite pentru casa dvs. în acest ghid.

Ce este un sistem pluvial?

Un sistem de apă pluvială din jgheaburi și burlane este un sistem de colectare și drenare a apei care funcționează pentru a prelua apa de pe acoperiș. Sistemul este compus din jgheaburi, burlane și alte componente care pot fi personalizate pentru a se potrivi oricărui proiect.

De ce este important sistemul de ploaie pentru casa ta?

Sistemele de colectare a apei pluviale devin din ce în ce mai populare în multe părți ale lumii. Sistemul de colectare a apei de ploaie poate fi utilizat pentru o varietate de scopuri, cum ar fi irigarea, spălarea mașinilor și chiar băut. Sistemul de apă pluvială este, de asemenea, ecologic, deoarece reduce cantitatea de apă care trebuie extrasă din pământ sau din alte surse dacă este folosită în acest scop.

Cum să alegi burlane si jgheaburi potrivite pentru acoperis

Material

Un sistem de apă pluvială poate fi realizat din plastic, oțel sau tablă. Suprafața este apoi acoperită cu un strat de vopsea care împiedică coroziunea și razele UV să deterioreze materialele.

Culori si design

Daca vrei sa asortezi jgheaburile si burlanele cu culoarea acoperisului sau fatadei, atunci poti opta pentru accesorii din PVC, aluminiu sau otel zincat care pot fi vopsite si revopsite. Este important ca și forma lor să îndeplinească cerințele dvs.

Dimensiuni

Lungimea jgheaburilor va depinde de dimensiunea clădirii dvs., dar se recomandă 10 metri. De asemenea, numărul de țevi care trebuie instalate pe o suprafață ar trebui să corespundă și lungimii de construcție.

Dacă lungimea conductei dumneavoastră este mai mică de 10 metri, puteți instala o singură conductă. Dacă este mai mare de 10 metri, atunci vei avea nevoie de două.

4.3/5 - (121 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro