Instalațiile sanitare din baia noastră necesită utilizarea țevilor, care apar adesea în locuri destul de vizibile. Nu sunt foarte estetice și de multe ori ne enervează. În plus, dau impresia că întreaga amenajare a băii nu este încă terminată.

Oaspeții vin, vrei să-ți arăți baia proaspăt renovată, dar ai un șir de țevi pentru încălzire, gaz fie instalații sanitare. Ei bine, există două moduri de a aborda această problemă. În primul rând, te poți obișnui cu ele, așa cum era în vremurile în care posibilitățile de amenajare a băilor noastre erau destul de limitate. În al doilea rând, în etapa de renovare a băii, pur și simplu mascați-le.

Mascarea țevilor din baie astfel încât să fie complet invizibile pentru ochiul uman nu este o problemă astăzi, indiferent dacă vă aflați într-un apartament nou sau renovați și reînnoiți amenajarea existentă. Vedeți cum puteți face asta în mod inteligent, urmând sfaturile noastre.

Cum să ascunzi țevile într-o baie mică?

Băile de la bloc sunt în general camere cu dimensiuni de aproximativ 4-5 m2. Sunt o adevărată provocare pentru designeri, arhitecți și investitori privați. În general, principala problemă aici este zona mică, unde instalarea țevilor într-o baie mică reduce suplimentar spațiul. Cu toate acestea, într-o astfel de cameră avem de-a face cu o chestiune de alegere, adică fie o lăsăm așa cum este, fie mascăm ceea ce nu vrem să vedem în fiecare zi.

Gips-carton

Instalarea gips-cartonului este destul de simplă. Totuși, pentru baie, trebuie să achiziționăm plăci de gips-carton rezistente la condițiile din această cameră. Cu toate acestea, sunt o soluție ideală pentru ascunderea conductelor de încălzire și a altor instalații de baie. Acestea pot fi montate pe perete, tavan și, de asemenea, pe podea. În acest scop se realizează o carcasă din profile metalice, un fel de schelă pentru plăci de gips-carton, de care se prind cu șuruburi speciale.

Vopsirea conductelor expuse

Această metodă este ieftină și destul de practică. Daca tevile care se afla deasupra tavanului sau vertical de-a lungul coltului peretelui nu te deranjeaza atat de mult, poti alege sa le vopsesti in aceeasi culoare cu peretii sau tavanul. În acest fel, instalațiile se vor îmbina mai bine cu baia și nu vor fi vizibile.

4.2/5 - (181 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro