indepartare tapet perete

Tapetul este o parte importantă a decorului casei. Poate fi o operă de artă sau poate fi doar un model simplu care îți place. Dar indiferent de tipul de tapet pe care îl aveți, ar trebui să îl îndepărtați de pe pereți la momentul potrivit.

Primul pas în îndepărtarea tapetului este să aflați ce tip de adeziv a fost folosit pentru a-l lipi. Există trei tipuri: pastă, vinil și hârtie nețesută. Dacă știți ce tip de adeziv a fost folosit, puteți achiziționa solventul corect pentru a-l îndepărta.

Următorul pas este să vă adunați materialele necesare intevenției: racletă, cuțit de chit, racletă de plastic (dacă este necesar), găleată și apă pentru curățare, prosoape de hârtie sau cârpe vechi pentru curățare și uscarea suprafețelor).

Care este cea mai bună metodă pentru îndepărtarea tapetului?

Îndepărtarea tapetului poate fi o sarcină descurajantă. Puteți folosi substanțe chimice, căldură sau solvenți pentru a îndepărta tapetul de pe perete, dar toate au unele dezavantaje. În acest articol, vom explora cele trei metode și vă vom ajuta să vă dați seama care este cea mai bună pentru casa dvs.

Metoda 1 – Îndepărtați adezivul de pe suprafață cu apă caldă și racletă

Această metodă este recomandată pentru pereții din ipsos. Este puțin mai dificil, dar va asigura că tapetul va fi îndepărtat complet de pe suprafață.

Trebuie să pregătiți:

– Apă caldă

– O racletă

– O găleată cu apă și săpun de vase

– Un burete sau o cârpă

– Mănuși de unică folosintă

Procedura este să folosiți o cârpă curată înmuiată în apă pentru a îndepărta adezivul de pe suprafață, apoi folosiți o racletă pentru a împinge excesul de lichid.

Metoda 2 – Metoda de suprapunere

cuvinte cheie: metoda de suprapunere, suprapuneți noul tapet

Metoda de suprapunere este o tehnică care implică aplicarea unui nou tapet pe o suprafață existentă. Suprafața de dedesubt este de obicei vopsită.

Tehnica a fost dezvoltată la începutul secolului al XX-lea de artistul și designerul american Joseph Urban, care a folosit-o pentru a crea o serie de picturi cu teme abstracte și cubiste.

Metoda suprapunerii a fost aplicată și în designul interior. Este adesea folosit pentru a actualiza sau reîmprospăta aspectul unei camere sau clădiri prin aplicarea unui tapet nou sau alt material decorativ peste unul existent.

Metoda 3 – Metoda căldurii

Metoda căldurii este cea mai folosită metodă pentru îndepărtarea tapetului.

Este un proces în două etape. În primul rând, zona care urmează să fie demontată trebuie încălzită cu un pistol termic sau altă sursă de căldură intensă. În al doilea rând, tapetul trebuie dezlipit de pe suprafața peretelui și apoi răzuit cu o racletă ascuțită.

4.7/5 - (157 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro