Curățarea conductelor de apă caldă este importantă, mai ales dacă conducta este încrustată de calcar. Apa caldă conține, de fapt, mult mai mult calcar decât apă rece, deoarece datorită căldurii ridicate magneziul și calciul sunt transformate în calcar, care la rândul său provoacă rugină.

Puteți efectua curățarea conductelor de apă caldă în orice moment al anului, atât în sezonul de iarnă, cât și în cel de vară. Necesitatea de a curăța țevile apare mai ales atunci când aveți de-a face cu o casă veche sau o casă care a fost închisă pentru o lungă perioadă de timp.

Dar cum poți ști că a venit timpul să cureți conductele de apă caldă? Ei bine, trebuie să acorzi atenție unor semne, cum ar fi:

  • Culoarea și debitul apei calde care ies din robinet, dacă culoarea este întunecată și debitul este slab înseamnă că țevile sunt înfundate cu calcar și rugină.
  • Calorifere reci sau cele care se incalzesc doar partial, acesta fiind si un semnal care indica prezenta unei umpleri a tevilor care impiedica scurgerea corecta a apei calde in calorifer.

Sfatul nostru este să vă bazați pe un tehnician cu experiență, mai ales dacă nu sunteți un expert în acest domeniu și calcarul este prezent în conductele de apă caldă. Prin urmare, este nevoie de curățare cu echipamente profesionale.

Expert pentru curățarea conductelor de apă caldă

Pentru a curăța conductele de apă caldă, veți avea nevoie de: apă; un anti-calcar natural sau un anumit produs care urmează să fie achiziționat în magazin sau online; o șurubelniță; o cheie; o perie de preferință cu fire metalice; cârpe sau recipiente uscate, astfel încât să nu se inunde podelele etc. Purtați întotdeauna mănuși de lucru pentru a vă proteja mâinile.

  • Dezasamblați furtunul de apă caldă, deșurubați piulițele care îl țin ferm, scoateți-l și verificați dacă există calcar în interior, puneți produsul anti-calcar, lăsați-l să acționeze și introduceți peria metalică pentru a curăța interiorul tubului și a îndepărta murdăria.
  • Dacă aveți o pompă disponibilă, continuați să curățați furtunul cu un jet consistent de apă pentru a îndepărta murdărirea și clătiți bine produsul anti-calcar de pe pereții țevii.
  • Reasamblați conducta și continuați cu celelalte țevi, dacă este necesar.

Dacă această operație nu se dovedește eficientă, înseamnă că țeava are calcar care poate fi îndepărtat numai prin intervenția unui profesionist calificat pentru a curăța conductele de apă, cu metode profesionale.

4.8/5 - (158 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro