Siliconul este un preparat destul de des folosit în construcții și în casele noastre. Acesta este inodor și indiferent de suprafață are multe caracteristici care îl fac un agent ușor de aplicat și cu uscare rapidă pentru multe sarcini speciale. De asemenea, este adesea folosit ca adeziv pentru conectarea anumitor suprafețe.

Cu toate acestea, după mulți ani, siliconul își pierde proprietățile, își schimbă culoarea și chiar se dezvoltă mucegai pe el. Deci, ce să faci cu un silicon care arată deja urât sau care este învechit? Trebuie scos și pus unul nou.

Cum se îndepărtează siliconul de pe sticlă?

Dacă avem de-a face cu silicon proaspăt care încă nu s-a uscat, treaba este destul de simplă. Doar turnați puțin lichid de spălat vase peste el și așteptați puțin, apoi îndepărtați-l cu o cârpă sau un prosop de hârtie de pe suprafața de sticlă. Trebuie folosit lichid de spălat vase nediluat cu apă. În caz contrar, este posibil ca această metodă să nu funcționeze.

Dacă siliconul nostru s-a uscat deja, merită să folosiți o racletă. După ce ați îndepărtat ușor excesul de silicon, restul poate fi spălat cu oțet.

Puteți folosi și acetonă, dar în acest caz, aveți grijă să nu tociți suprafața sau să nu deteriorați vopseaua sau lacul de pe tocurile cadrului pe care se află sticla. Aceste suprafețe trebuie protejate cu bandă adezivă înainte de a utiliza acetonă.

Cum se îndepărtează siliconul de pe gresie?

Când avem de-a face cu silicon proaspăt, este suficient să-l îndepărtăm cu o spatulă și să ștergem restul cu o cârpă. Ca și în cazul sticlei, siliconul poate fi curățat și de pe gresie folosind un lichid concentrat de spălat vase. Este important să nu udăm siliconul cu apă, pentru că nu îl vom îndepărta. Dacă avem de-a face cu plăci de plastic, nu se recomandă utilizarea unor agenți precum acetona.

Putem folosi, dacă se dorește, și o cantitate mică de gheață. Siliconul se va întări și se va îndepărta astfel foarte ușor. Îndepărtați resturile rămase cu un cuțit sau cu o lamă de ras.

4.2/5 - (200 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro