Tapetul este o modalitate rapidă și ușoară de a renova o cameră. În prezent, este destul de des folosit în diferite variante, de exemplu, pentru întregul perete sau o parte a unui perete, acesta este un ornament interior decorativ. Cu toate acestea, atunci când ne plictisim sau trecerea timpului îi schimbă aspectul într-un mod nefavorabil, vrem să scăpăm de el. Însă cum se îndepărtează un tapet vechi și, în același timp, să nu lucrezi prea mult, respectiv să nu strici prea mult peretele? Iată ce trebuie să știi!

Îndepărtarea tapetului – cum să vă pregătiți pentru această proces?

Pentru muncă, ar trebui să ne echipăm cu instrumente de bază, cum ar fi: o spatulă metalică sau un racletor de tapet, o perie de banc, o găleată pentru amestecarea lichidelor, un cuțit de legături pentru tăierea tapetului, role cu țepi sau perforatoare pentru tapet și o perie pentru curățarea pereților. . Dacă vrem să scoatem tapetul cu abur, cu siguranță vom avea nevoie de un dispozitiv cu abur.

Îndepărtarea tapetului necesită o pregătire adecvată a încăperii. Pentru a face acest lucru, opriți curentul și asigurați prizele și tot felul de conexiuni electrice, deoarece îndepărtarea tapetului necesită înmuierea pereților, ceea ce poate duce la electrocutare. Tapetarea este un proces prin care o cameră se va murdari. De aceea asigurarea mobilierului, a podelei și a altor obiecte este extrem de importantă în acest caz. Cel mai bine este să le acoperiți cu folie de vopsit și să duceți unele dintre lucruri în altă cameră.

Moduri eficiente de a îndepărta tapetul de pe perete

Îndepărtarea tapetului vechi fără a-l umezi

Decojirea tapetului este cea mai dificilă metodă. Uneori, însă, este singura alegere din motive tehnologice, când se exclude utilizarea apei. Începem cu colțul dorit, îl ridicăm cu o spatulă și îl răzuim de pe perete. În acest caz, aveți grijă să nu deteriorați prea mult peretele.

Îndepărtarea tapetului cu apă și oțet

O modalitate veche și eficientă de a îndepărta tapetul de pe un perete este să-l înmuiați în apă și oțet. Pentru asta, facem o soluție compusă în mod egal din apă și oțet. Putem pulveriza acum tapetul cu soluția pusă în pulverizator. O altă modalitate este să folosiți un burete sau o pensulă înmuiată în soluție. Când am înmuiat tapetul, așteptăm aproximativ 20 de minute. Apa cu oțet va face mai ușor ca tapetul să se desprindă de pe perete.

4.3/5 - (157 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro