Există multe motive pentru a înlocui robinetul de la cadă, acestea se pot datora unei scurgeri de apă, înlocuirii robinetului vechi sau chiar datorită confortului oferit de cele mai noi modele. Dar când trebuie să înlocuiți robinetul unei căzi?

Principalul motiv este atunci când robinetul de la cadă are parte de o scurgere. În acest caz nu există timp de pierdut și trebuie să-l schimbați imediat. Scurgerile pot proveni și din țevi, fitinguri de apă caldă și rece sau pur și simplu pot de la garnitura robinetului de cadă.

Înainte de a schimba robinetul de cadă trebuie să închideți supapa generală de apă a casei dvs., altfel riscați să inundați baia. Odată ce alimentarea cu apă este închisă, deschideți un robinet și lăsați excesul de apă să se scurgă. Apoi opriți cada. De asemenea, amintiți-vă că trebuie să aveți la îndemână toate instrumentele necesare, precum: o șurubelniță, clești și un robinet nou.

Iată cum să înlocuiți robinetul de la cadă, urmând instrucțiunile de mai jos:

  • Demontați robinetul de la cadă. Mai întâi trebuie să deconectați conductele de admisie a apei în robinet și să slăbiți conexiunile de apă caldă și rece;
  • Slăbiți tija astfel încât să puteți scoate robinetul;
  • Deșurubați piulițele sub robinetul de pe cealaltă parte a peretelui căzii;
  • Scoateți robinetul vechi;
  • Verificați garnitura și curățați locul înainte de a instala noul robinet;
  • După îndepărtarea robinetului vechi, robinetul nou va trebui să fie montat și fixat pe cadă, apoi țevile pentru alimentarea cu apă caldă și rece trebuie să fie înșurubate;
  • Nu uitați să plasați garnitura pentru a evita scurgerile și să înșurubați bine barele filetate. Odată ce acest pas este finalizat, robinetul trebuie plasat pe cadă, din nou, o a doua garnitură trebuie plasată înainte de placa de stabilizare. În cele din urmă, înșurubați fitingurile din nou și reglați tija robinetului.

Acum puteți deschide apa dacă noul robinet funcționează corect, altfel contactați imediat serviciul de instalații sanitare 151.ro!

 

4.7/5 - (178 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro