Totul merge strună, până când, într-o zi, auzi un zgomot slab și insistent venind de la baie, când te-ai dus să verifici ai văzut că robinetul picură, încât face un zgomot enervant. Prin urmare, cum puteți repara un robinet neetanș?

Aceasta a fost prima întrebare pe care v-ați pus-o și răspunsul este că depinde de mulți factori, deoarece există diferite modele de robineți.

Dar ceea ce vă pot sfătui este să rezolvați problema cât mai curând posibil, deoarece, pe lângă faptul că este o situație enervantă, mai ales noaptea, este și o problemă care poate provoca o mare pierdere de bani, deoarece prin irosirea neîncetată a apei, riscați să crească suma de plată a facturii de la apă.

Așadar, cum se repară un robinet neetanș? După cum v-am spus, nu există un răspuns universal, dar ceea ce vă pot spune este că, pentru a rezolva o problemă, trebuie mai întâi să identificați cauzele acesteia.

Identificați cauza care a declanșat problema

Principala cauză a scurgerii apei în cadrul unui robinet este garnitura uzată. De multe ori, chiar și inconștient, avem tendința de a închide robinetele cu multă forță și acest lucru pe termen lung, provoacă uzura garniturii. Dar nu există un răspuns sigur și cauzele ar putea fi altele.  O altă cauză larg răspândită a robinetului pierde apă este calcarul, inamicul numărul 1, în acest caz trebuie să curățați robinetul înfundat cu calcar.

Cum se repara un robinet neetanș

Pentru a repara un robinet neetanș, vă pot spune că pe internet ați citit multe soluții, dar uneori s-ar putea dovedi a fi o problemă care persistă și dacă nu interveniți cu grijă riscați să provocați daune suplimentare. Știu, vă aflați într-o panică și doriți o soluție universal absolută cu privire la remedierea scurgerii pe care o are robinetul.

În unele cazuri, va fi suficient să înlocuiți garnitura de etanșare, dar fiind o practică delicată, dacă nu este abordată cu prudență și abilități adecvate, riscă să se dovedească a fi o sabie cu două tăișuri care ar putea provoca probleme suplimentare cu robinetul.

Uneori, scurgerea, pentru unele tipuri de chiuvetă, poate fi rezolvată prin schimbarea filtrului, dar această practică are nevoie de multă atenție. Dacă nu aveți echipamentul potrivit și, mai presus de toate, abilitățile necesare, riscați să provocați daune grave robinetelor, să deteriorați piese importante, precum și să irosiți mai multă apă.

4.7/5 - (145 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro