Schimbarea garniturii robinetului, fie că este vorba de chiuvetă, cadă, toaletă, bideu etc., face parte din micile lucrări sanitare care de multe ori trebuie făcute acasă. O etanșare bună a garniturii de la robinet va limita scurgerile de apă și zgomotul enervant cu fiecare picătură care cade, ca să nu mai vorbim de cantitatea mare de apă irosită care dăunează mediului și portofelului! În acest articol vă vom explica cum să schimbați garnitura robinetului, ușor și rapid.

Când ar trebui să schimb garnitura de la robinet?

Primele semne care indică necesitatea de a schimba garnitura robinetului, sunt de obicei vizibile. Când apa iese din robinet, înseamnă că garnitura este deteriorată și își pierde eficiența. Garniturile sunt utilizate pentru a sigila și izola conexiunile dintre alte elemente și corpul robinetului. Atunci când apa caldă sau rece este pornită, robinetul este supus în mod constant la depuneri de înaltă presiune și calcar, deteriorându-se și uzându-se. Când vă dați seama că strângerea robinetului și a elementelor sale, nu mai servește niciunui scop și nu rezolvă problema robinetului de picurare, cu siguranță a venit timpul să schimbați garnitura robinetului.

Înainte de a schimba garnitura robinetului, trebuie să știți că acestea pot fi de diferite dimensiuni și forme în funcție de modelul robinetului, de exemplu, garnituri întregi sau perforate. Garniturile de robinet diferă, de asemenea, în ceea ce privește forma, materialul, culoarea sau diametrul. Înainte de a începe să înlocuiți garnitura, dezasamblați garnitura veche de robinet pentru a vă asigura că cumpărați una dintre dimensiunile și grosimea potrivită, dacă este necesar, aduceți garnitura veche cu dvs. la magazin, pentru a vă asigura că o cumpărați pe cea potrivită. Înainte de a înlocui garnitura, nu uitați să curățați robinetul de toate depunerile de calcar și murdărie.

Cum se schimbă garnitura robinetului

Iată cât de ușor este să schimbați garnitura robinetului:

  • Ia-ți o șurubelniță și o cheie franceză, un papagal, clești și o garnitură nouă pentru robinet;
  • Închideți supapa generală de apă și deschideți robinetul pentru a lăsa să curgă toată apa rămasă;
  • Deșurubați șurubul de fixare al butoanelor de apă rece și caldă cu cheia franceză;
  • Dacă garnitura robinetului este ținută constantă de o piuliță sau un șurub, deșurubați-l cu o șurubelniță;
  • Înainte de a plasa noua garnitură curățați cu atenție interiorul robinetului și eliminați depunerile de calcar și murdărie;
  • Puneți noua garnitură și înșurubați robinetul la locul său împreună cu butoanele.

Dacă nu sunteți familiarizați cu acest proces, puteți apela la serviciul nostru de asistență, pentru a efectua orice tip de reparație și înlocuire profesională a robinetelor, garniturilor etc., Serviciul de Urgență 151.ro este activ 24/7, pe întreg teritoriul României!

 

4.3/5 - (167 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro