aer conditionat

Daca ati observat ca aparatul de aer conditionat emite mirosuri neplacute de fiecare data cand il porniti, este posibil sa va intrebati de unde provin acestea si mai ales daca este un lucru normal. Cu siguranță nu e plăcut, mai ales vara, cu senzația de căldură, aerul care miroase urăt poate provoca disconfort. In acest articol vom explica de ce aerul conditionat miroase urat si care sunt cauzele si solutiile care trebuie adoptate pentru a rezolva problema!

Aparatul de aer condiționat miroase urât: cauze și soluții

Aparatul de aer condiționat miroase urât pentru că probabil ați neglijat întreținerea acestuia și nu ați curățat filtrele, ori fiindcă mucegaiul este prezent! Nu vă faceți griji, nu este o problemă de nerezolvat! Iata ce trebuie sa faci daca aparatul de aer conditionat miroase urat.

Verificați filtrul de carbon activ

Dacă aparatul de aer condiționat emite un miros neplăcut de fiecare dată când îl porniți, viața de zi cu zi poate deveni dificilă, nu mai trebuie să suferiți de căldură, ci de miros! În plus, calitatea acestui aer reprezintă un pericol pentru sănătate.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să aruncați o privire la starea filtrelor, este ceva ce ar trebui să faceți în mod obișnuit, mai ales înainte de a porni din nou aerul condiționat și dacă nu l-ați folosit de mult timp.

Filtrul cu carbon activ servește tocmai pentru a bloca mirosurile neplăcute, dacă sistemul de aer condiționat miroase, filtrul de carbon activ trebuie verificat mai întâi!

Aparatul de aer conditionat scoate un miros urat de mucegăit

Aparatul de aer conditionat scoate un miros urat de mucegăit? Problema poate fi una dintre următoarele: există mucegai pe bobinele evaporatorului, în conducte sau conducta de scurgere a condensatorului este blocată.

Conducta de scurgere a condensului este blocată

Conducta de scurgere este proiectată pentru a capta și elimina condensul care este evacuat din bobinele evaporatorului. Dacă acest sistem este înfundat, apa stagnantă poate duce rapid la creșterea mucegaiului și a bacteriilor, din acest motiv aerul condiționat miroase urât.

4.8/5 - (214 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro