Cauzele care fac ca aparatul de aer conditionat sa nu mai produca aer rece, sunt variate si de diferite tipuri. Programul stabilit poate fi greșit, praful, scurgerile de apă, conductele de scurgere blocate sau înfundate și defecțiunile compresorului, sunt cele mai frecvente cauze. Să le analizăm unul câte unul și să găsim soluțiile pentru fiecare caz în parte.

Înainte de a lucra la aparatul de aer condiționat, asigurați-vă că îl deconectați de la sursa de alimentare și
purtați mănuși adecvate atunci când dezasamblați unitatea. În orice caz, sfatul nostru este întotdeauna să apelați la un profesionist pentru a vă asigura că reparați defecțiunea și evitați deteriorarea aparatului.

Este posibil ca aparatul de aer conditionat sa fie programat incorect si din acest motiv sa nu mai raceasca aerul. Verificați temperatura setată înainte de a încerca să identificați o problemă mai gravă, verificați setările recomandate în broșura de instrucțiuni și setați modul de vară, de obicei simbolul pentru aerul rece este reprezentat de pictograma fulg de zăpadă.
Aparatul poate fi, de asemenea, în modul de noapte sau silențios, ceea ce reduce puterea de ventilație: setați corect aparatul de aer condiționat pentru a rezolva problema.

În timp, praful se acumulează în interiorul aparatului de aer condiționat și se poate bloca în filtrul aparatului de aer condiționat, ceea ce creează un fel de blocaj, împiedicând aerul să circule corect. Prin urmare, este evident că ciclul de răcire nu va mai funcționa corect. Din acest motiv, este esențial să curățați filtrul de aer condiționat în mod regulat.

Pe unele modele de aparate de aer condiționat, în special cele mobile, există un rezervor de recuperare a apei de dezghețat, este important să-l goliți în mod regulat. Dacă rezervorul este plin, aparatul de aer condiționat nu poate răci aerul.

Dacă țeava de evacuare este poziționată prost, blocată sau obstrucționată, aparatul de aer condiționat nu mai răcește aerul. Amintiți-vă că țeava trebuie să fie cât mai dreaptă posibil, nu trebuie să fie prea scurtă sau prea lungă. În cele din urmă, ieșirea aerului spre exterior nu trebuie blocată. De asemenea, este recomandabil să curățați în mod regulat conducta de scurgere a condensului a aparatului de aer condiționat.

4.2/5 - (169 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro