Caloriferul este un dispozitiv conceput pentru a facilita schimbul de căldură între două medii, este folosit pentru a difuza căldura emisă de o sursă de energie pentru a încălzi încăperile. Caloriferele de apă fac parte dintr-un circuit de încălzire centrală, alimentat de o centrală.

Caloriferul este cel mai folosit dispozitiv pentru a încălzi o încăpere, este practic și economic, iar în ultimii ani s-au îmbunătățit materialele și structura acestora, pentru a consuma mai puțină energie și pentru a îmbunătăți confortul termic al caselor.

Caloriferul face zgomot: cauze și soluții

În cazul în care caloriferul face zgomot, este foarte probabil să existe bule de aer prinse în interiorul acestuia. Dacă există aer în circuitul de încălzire, este necesar ca acesta să se curețe, adică să se îndepărteze aerul prins în calorifer, să se înceapă cu cel mai apropiat calorifer și apoi să se treacă la următoarele.

Iata cum se îndepărtează aerul din caloriferul care face zgomot in 5 minute!

  1. Opriți caloriferul și păstrați întotdeauna presiunea între 1 și 1,5 bar;
  2. Deschideți ușor supapa acestuia și lăsați aerul afară, așezați un recipient sub supapă pentru colecta apa;
  3. Lăsați deschisă supapa caloriferului până când nu mai iese aer;
  4. Asigurați-vă că păstrați presiunea caloriferului între 1 și 1,5 bar.

Caloriferele sunt acum curățate și nu ar trebui să mai facă zgomot, altfel trebuie să contactați un instalator pentru a localiza cauza problemei.

Caloriferul face zgomot: alte soluții pentru a rezolva problema

După cum am văzut, caloriferul face zgomot pentru diferite cauze, iar astfel este necesar să intervenim periodic pentru a avea grijă de sistemul de încălzire și de calorifere, iată cum:

  • Efectuați întreținerea și curățarea caloriferelor de cel puțin 1/2 ori pe an.
  • Curățați caloriferele cel puțin o dată pe an pentru a evita zgomotul.
  • Izolați țevile pentru a limita zgomotul legat de expansiunea metalului.
  • Dacă presiunea din circuitul de încălzire este prea mare, reglați presiunea apei în casa circuitului de încălzire și a cazanului.
4.8/5 - (165 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro