aer conditionat

Aparatul de aer condiționat, mai ales în timpul verii, devine un aparat indispensabil în casele noastre. Unele defecțiuni pot crea neplăceri și îl pot face ineficient. Curățarea corespunzătoare și întreținerea profesională a aparatului de aer condiționat vă vor ajuta să îl mențineți eficient și să reduceți consumul.

Când aerul condiționat este în funcțiune, acesta produce o cantitate mare de apă, datorită contactului dintre condensul care se formează datorită umidității și bobina interioară. Se poate întâmpla ca, mai ales atunci când debitul de apă este abundent, condensul să nu se mai poată scurge în scurgerea externă și, în consecință, aerul condiționat pierde apă. Deși aerul cald sau rece va continua să iasă, este o regulă bună să opriți aerul condiționat, în special pentru a evita deteriorarea pieselor electronice.

Soluții si cauze pentru care se scurge apa din aparatul de aer conditionat

Intretinerea filtrelor de aer conditionat si condensul sunt principalii factori care determina problema scurgerii apei din aparatul de aer conditionat.

Amintiți-vă întotdeauna că este important să efectuați verificări și întrețineri periodice pentru a evita facturile mari și pentru a asigura o durată lungă de viață a aparatului dvs.

Să analizăm acum cauzele și remediile care trebuie luate în calcul atunci când aparatul de aer condiționat pierde apă:

Intretinerea filtrului

Filtrul are sarcina importanta de a filtra si curata aerul de umiditate, praf etc. inainte de a-l introduce in mediul inconjurator. Curățarea periodică a filtrelor de aer condiționat este esențială pentru a asigura funcționarea corectă a dispozitivului și pentru a evita scurgerile enervante de apă.

Ventilatorul unitatii interioare

Dacă ventilatorul este murdar, înfundat cu praf, resturi sau chiar insecte care se depun în interiorul acestuia, acest lucru poate să nu garanteze buna funcționare a aparatului de aer condiționat și să provoace scurgeri de apă datorită umplerii acestei componente. În acest caz, va trebui să solicitați intervenția unui tehnician expert, care va dezasambla aparatul de aer condiționat și va curăța bine ventilatorul, dacă ventilatorul este deteriorat, va trebui să îl înlocuiți.

Conducta de scurgere este infundata

Dacă țeava de scurgere este obstrucționată de murdărie, praf, insecte, resturi etc. care se depun în interiorul acesteia, apa în loc să curgă va reintra în circuit, determinând pierderea apei de către aerul condiționat. Prin urmare, va fi necesar: să decuplați conducta de scurgere, să o curățați și să o clătiți bine cu apă distilată, să eliminați orice tip de obiect sau acumulare de substanțe prezente în interiorul acesteia și, în cele din urmă, să o reasamblați corect.

Retine-ti ca intretinerea periodica a aerului conditionat trebuie efectuata prin lege si de catre firme specializate si autorizate. Daca aerul conditionat are scurgeri de apa apeleaza imediat la un tehnician specializat!

4.8/5 - (182 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro