economisire energie electrica

Economisirea energiei electrice este importantă nu numai pentru a scăpa de o cheltuială în plus, ci și pentru a ajuta la conservarea mediului.

În zilele noastre, aproape toate obiectele pe care le avem acasă funcționează pe bază de electricitate. Oricum, aceasta nu este o scuză pentru a le folosi pe toate în același timp. Ideal este să te concentrezi doar pe ceea ce ai cu adevărat nevoie.

Schimba obiceiurile

Prin câteva schimbări simple ale obiceiurilor, valoarea facturii de energie electrică va scădea considerabil. Unul dintre cele mai eficiente lucruri pe care le puteți face, este ca în loc să spălați câteva haine când și când la mașina de spălat, ai putea să le lași să se acumuleze mai multe pentru a profita de capacitatea maximă a acesteia.

Profitați la maximum de lumina naturală. Evitați să aprindeți luminile în timpul zilei, deschideți ferestrele și perdelele și lăsați soarele să intre. Când deschideți frigiderul, luați tot ce aveți nevoie deodată și nu continuați să deschideți și să închideți ușa.

De asemenea, păstrați aragazul departe de frigider, deoarece unul are funcția de căldură, iar celălalt de înghețare. Dacă le lași una lângă alta, riști să faci frigiderul să consume mai multă energie, pentru a menține totul rece. Iar în ceea ce privește dușul, faceți băi mai rapid.

Modifică iluminatul

Iluminatul casei este, de asemenea, important, iar modificările minore vor ajuta instant la reducerea valorii facturii de lumină. Încercați să instalați panouri solare pentru a valorifica energia solară. Este posibil să nu vă fie de ajuns toată energia electrică de la acestea, dar veți utiliza deja mai puțină energie decât în mod normal.

În timpul zilei, păstrați becurile și corpurile de iluminat oprite. Profitați la maximum de lumina naturală. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să deschideți perdelele și ferestrele casei. De asemenea, utilizați culori deschise pentru pereți, acestea reflectă lumina naturală și evită utilizarea becurilor pentru prea mult timp.

În cele din urmă, asigurați-vă că schimbați toate becurile din casă cu modele mai eficiente. Modelele incandescente sunt cele care consumă cea mai multă energie electrică.

Dacă mai aveți oricare dintre aceste becuri acasă, treceți la versiuni cu halogen, fluorescente sau LED – acestea din urmă consumă foarte puțin din energia electrică a casei și au o durată de viață mult mai mare.

Utilizează echipamente mai eficiente

Ori de câte ori este posibil, încercați să faceți upgrade la electrocasnice sau chiar la instalația electrică. Cele mai moderne versiuni sunt axate pe economisirea energiei și vin întotdeauna cu o etichetă care indică consumul lor. 

Frigiderele, reșourile, aerul condiționat si chiar mașinile de spălat se regăsesc deja ca nivel de consum A, considerat cel mai eficient și cu cele mai mici cheltuieli.

De asemenea, aveți grijă la computere, televizoare și chiar dispozitive mobile. Cu acestea sunt mai eficiente, cu atât veți consuma mai puțină energie și veți observa acest lucru în factura de energie electrică.

4.6/5 - (837 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro