Construirea unei case necesită mult mai mult decât cumpărarea de materiale și angajarea forței de muncă calificate. Există câteva lucruri care ar trebui luate în considerare în această călătorie, iar impermeabilizarea peretelui este una dintre ele.

Acest lucru se datorează faptului că, odată cu trecerea timpului și a expunerii la intemperii, un perete poate prezenta pete care pot fi legate de scurgeri de apa. Aceste probleme, la rândul lor, pot deteriora peretele în mod semnificativ dacă nu primesc o atenție deosebită.

Mai mult, oamenii obișnuiesc să investească timp și bani doar în a schimba constant tencuiala de perete, dar asta e doar o soluție temporară. Este necesar să se efectueze impermeabilizarea peretelui, un proces care trebuie făcut corect, astfel încât să nu apară alte complicații.

Hidroizolarea fundației

Când vine vorba de impermeabilizarea unui perete, este necesar să ne gândim, în primul rând, la fundație, deoarece infiltrarea poate veni și de sub pământ. În acest caz, procesul trebuie efectuat imediat după finalizarea construcției și constă în aplicarea unui anumit produs.

Acest lucru împiedică umiditatea de pe pământ să ajungă la pereți. În plus, aplicarea unei impermeabilizări pe fundație poate fi o modalitate ieftină și eficientă de a evita infiltrațiile de apă.

Impermeabilizarea peretelui

A doua preocupare este legată de impermeabilizarea peretelui, care pot suferi interferențe externe ce pot provoca infiltrații și umiditate. Există, de asemenea, produse specifice disponibile pe piață.

Dar impermeabilizarea peretelui ar trebui să se facă numai atunci când persoana locatară nu are nici un control sau cunoștințe despre ceea ce se întâmplă pe cealaltă parte a terenului. Acesta este cazul, de exemplu, unui zid care se află în contact cu pământ sau cu un teren vecin.

Hidroizolatie împotriva intemperiilor

În plus față de procesele menționate mai sus, este esențial să vă faceți griji și cu privire la impermeabilizarea peretelui împotriva intemperiilor, chiar dacă peretele nu este în contact cu terenurile sau cu alte surse de umiditate.

Sezoanele ploioase lungi pot fi foarte dăunătoare pentru pereți, deoarece tencuiala poate absorbi apa, provocând probleme precum infiltrarea și mucegaiul.

Una dintre cele mai simple modalități de a evita problema infiltrării din cauza apei de ploaie este prin plasarea unui jgheab deasupra peretelui, formând un acoperiș mic pe el. Astfel, apa nu se poate acumula și penetra peretele.

În plus, se recomandă utilizarea unor produse specifice pentru impermeabilizarea pereților, care sunt capabile să creeze un strat care împiedică pătrunderea apei de ploaie în tencuială.

4.2/5 - (190 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro