intretinerea fatadelor

Întreținerea fațadelor este importantă atât pentru a asigura un aspect plăcut al clădirilor, cât și pentru a asigura bunăstarea acestora. În funcție de problema identificată, trebuie efectuată cea mai adecvată intervenție de întreținere.

Fațadele clădirilor sunt ca o carte de vizită și îndeplinesc, de asemenea, o funcție importantă de protecție, păstrând structura clădirii intactă de atacurile agenților externi.

Cauzele degradării fațadelor pot fi diverse, precum îmbătrânirea clădirii, atacurile agenților atmosferici, depunerea prafului și a altor substanțe, umiditatea, poluarea, dar și erorile de proiectare sau de construcție.

Toate acestea pot provoca diferite probleme, care trebuie analizate și rezolvate în mod corespunzător. Primul pas pentru întreținerea corespunzătoare a fațadei este evaluarea degradării și investigarea cauzelor acesteia, pentru a decide modul de intervenție corectă care trebuie efectuată și materialele care urmează să fie utilizate. O greșeală în acest stadiu ar putea duce la mai mult rău decât bine.

Fisurarea și detașarea tencuielii

În cele mai multe cazuri, clădirile din zidărie sunt acoperite cu un strat de finisare din ipsos. Tocmai aici se manifestă diferite forme de degradare, uneori limitate la acest nivel superficial, alteori din cauza unor probleme mai profunde și chiar structurale. Printre principalele forme de degradare se numără formarea de fisuri sau chiar detașarea unor părți de ipsos.

Dacă există fisuri, este esențial să înțelegeți cauzele și să le rezolvați înainte de a efectua orice intervenție. În cazul în care se constată că nu există niciun fel de deteriorare și grosimea nu este prea afectată, puteți continua cu finisaje de umplere.

În cele din urmă, atunci când părțile de tencuială se detașează complet de suport, este necesar să se restabilească tencuiala deteriorată și să se folosească produse de umplere adecvate.

Formarea mucegaiului

Formarea mucegaiului trebuie să fie, de asemenea, un semnal de alarmă, fiindcă anunța existența unui inamic periculos pentru bunăstarea clădirii – umiditatea. Prezența apei poate provoca chiar daune semnificative și să datoreze apariția altor fenomene.

În aceste cazuri, este important să verificați bunăstarea întregului perete, să interveniți pentru a usca structura și a elimina cauza umidității. În cazul creșterii umidității, de exemplu, puteți continua cu introducerea unei bariere chimice de impermeabilizare sau prin utilizarea dispozitivelor de inversare a polarității sau care funcționează prin electroosmoză.

4.6/5 - (659 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro