La fel ca în cazul tuturor sistemelor de încălzire, încălzirea prin pardoseală necesită, de asemenea, întreținere periodică, pentru a menține sistemul întotdeauna eficient.

Sistemul hidraulic de apă necesită puțin mai multă atenție decât cel electric, cu toate acestea efectuarea întreținerii încălzirii prin pardoseală este destul de simplă și rapidă pentru un tehnician experimentat și calificat.

Cum să aveți grijă de încălzirea prin pardoseală și importanța întreținerii acesteia

Încălzirea prin pardoseală este un sistem de încălzire care este plasat sub podea, poate fi electric și, prin urmare, va fi format din rezistențe electrice instalate direct sub podea sau apă și, prin urmare, constând din țevi din polietilenă foarte rezistente, poziționate pe panouri izolatoare în formă de polistiren sau plută, pe care sunt puse panourile pentru a le face mai rezistente și mai impermeabile.

Acest tip de încălzire funcționează datorită „principiului radiației”, unde panourile distribuie uniform căldura în întreaga cameră până la tavan. Încălzirea prin pardoseală poate fi electrică sau hidraulică, să vedem de ce întreținerea și controlul celor două sisteme diferite este importantă.

Întreținerea încălzirii electrice prin pardoseală

Încălzirea electrică prin pardoseală nu creează înfundare, pe scurt, nu există riscul înfundării, deoarece sistemul de încălzire este protejat de teaca sa izolatoare și grosimea stratului de acoperire, cu excepția cazului în care străpungeți podeaua în locul greșit care dăunează sistemului.

Riscurile posibile sunt:

– Supraîncălzirea cauzată de o secțiune transversală a conductoarelor prea mică în comparație cu puterea emisă, prin urmare, o lipsă de control al termostatului.

– Supratensiune datorată unei surse de alimentare cu energie electrică care nu funcționează corect (problemă de racordare, lipsă de protecție etc.).

Întreținerea încălzirii hidraulice prin pardoseală

Sistemul hidraulic de incalzire prin pardoseala cu apa incalzita, functioneaza cu o sursa de energie: centrală, pompa de caldura, panouri electrice etc. toate dispozitivele care necesita intretinere periodica.

De exemplu, o centrală necesită o revizuire anuală, în timp ce altele trebuie efectuate la fiecare doi ani, dar frecvența se schimbă în funcție de dispozitiv.

Pentru încălzirea hidraulică prin pardoseală, este important să aveți grijă de circuitele sanitare care distribuie apă caldă la toate etajele din casă. Pe termen lung, anumite formațiuni dure se formează în interiorul țevilor și trebuie evacuate, cel puțin la fiecare 5-7 ani.

4.6/5 - (146 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro