masina de spalat miroase urat

Dacă mașina de spălat miroase urât, este necesară o curățare completă. În multe cazuri, nu doar mașina de spălat miroase, ci și rufele proaspăt spălate.

În special în cazul spălărilor frecvente la temperaturi scăzute, mirosul este dezvoltat datorită dezvoltării germenilor între cauciucurile ușilor și în filtrul de scame.

Este greu de observat la început, dar mirosul hainelor tale curate dispare rapid. Și în cele din urmă, umezeala sau mirosul nu atât de plăcut va persista. Dar nu numai mirosul, ci și contactul cu germenii în sine va fi dăunător pentru sănătate și poate duce la îmbolnăvire.

Dați drumul la o spălare de 90 grade

Pentru a asigura curățenia și a evita mirosurile neplăcute în mașina dvs. de spălat, ar trebui să îi dați drumul la 90 de grade să funcționeze goală. Acest lucru va elimina orice bacterie sau mucegai care s-ar fi putut dezvolta și va ajuta la menținerea mașinii în stare bună.

Depozitele de calcar favorizează, de asemenea, formarea de mirosuri, deoarece bacteriile care provoacă mirosul urât mirositor pot fi găsite și pe calcar. Uneori, problema poate fi rezolvată prin curățarea mașinii. Dacă acest lucru nu funcționează, evacuarea înfundată poate fi, de asemenea, cauza.

Curăță cauciucul

Dacă s-a format deja o peliculă pe tamburul de spălare și pe cauciucurile ușilor, curățarea este necesară de urgență. Ciupercile și bacteriile se dezvoltă rapid în acest caz și ajung direct în haine la fiecare spălare.

Acest strat poate fi îndepărtat cu o cârpă, iar mirosurile neplăcute ale detergentului dumneavoastră de rufe pot fi contracarate.

Dacă spălați adesea rufele doar cu programe economice și delicate, dacă adăugați prea mult sau prea puțin detergent de calitate superioară și dacă închideți mașina imediat după spălare, aceasta va începe să miroasă mai repede și își va dezvolta propriul biotop cu ciuperci, germeni și multe bacterii.

În calitate de utilizator, în acel moment sunteți departe de a avea rufe curate și parfumate. Cel mai bine este să curățați cauciucul după fiecare spălare.

4.7/5 - (185 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro