Țevile urât mirositoare sunt o problemă care poate fi enervantă în casă. Chiar dacă încercați să-l curățați în fiecare zi, uneori există acel miros urât care provine din țevile sau scurgerile din baie sau chiuvetă pe care nici măcar filtrele de aer nu le pot elimina. Există substanțe chimice care pot rezolva problema, dar pe termen lung se pot dovedi nesănătoase pentru bunăstarea noastră.

Cauzele țevilor urât mirositoare pot fi multiple, deoarece practic totul ajunge în ele. Pornind de la reziduurile de detergent, deși poate părea o contradicție, deoarece acestea sunt făcute pentru a curăța, dar acestea din urmă pe termen lung, pot elibera substanțe chimice sub formă de grăsime, ceea ce poate da naștere la mirosuri urâte.

Țevile urât mirositoare pot fi, de asemenea, cauzate de apă stagnantă, care, în unele locuri, poate da naștere la mucegai. Îmbinările țevilor pot fi, de asemenea, cauza acestei probleme, deoarece adesea în acea zonă se formează umiditate și bacterii, care amestecate cu silicon creează un miros urât.

O altă cauză probabilă ar putea fi reziduurile de alimente care trec prin conducte, ulei și grăsime în general, care, pe lângă faptul că provoacă obstrucții, pot duce, de asemenea, la țevi urât mirositoare.

Cum putem scăpa de mirosul urât care provine de la țevi?

După ce am descoperit cauzele problemei, să analizăm acum împreună care poate fi soluția potrivită pentru țevile urât mirositoare, folosind un remediu natural cu oțet și bicarbonat de sodiu.

Puneți o jumătate de litru de apă la fierbere și adăugați 200 ml de oțet alb; între timp, când amestecul fierbe, se toarnă 100 de grame de bicarbonat în țevile care au mirosuri urâte și se toarnă în ele și soluția clocotită de apă și oțet. Nu vă faceți griji cu privire la reacția sa efervescentă, este absolut normal, introduceți un capac în interiorul scurgerii și lăsați amestecul să acționeze peste noapte. Puteți repeta această practică o dată pe săptămână, în acest fel veți putea să vă rezolvați în mod eficient problema.

Pentru asistență, reparații și întreținere a țevilor, contactați 151.ro, compania nr. 1 din România pentru curățarea profesională a țevilor urât mirositoare!

4.8/5 - (186 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro