Scările sunt structuri arhitecturale concepute pentru a ne putea deplasa de la un nivel de înălțime la altul, care pot fi plasate atât în interiorul clădirilor, cât și în exterior și sunt compuse dintr-o serie de elemente, fiecare cu o funcție specifică. În acest articol ne concentrăm pe analiza diferitelor tipuri de scări interioare, pe designul și prețurile legate de fiecare dintre ele.

Proiectarea unei scări interioare este dependentă de o evaluare atentă a spațiului disponibil și a poziției pe care scara interioară o va ocupa în casă. Aceste evaluări sunt esențiale pentru a alege corect din diferitele modele de scări de interior disponibile astăzi.

De cat spatiu ai nevoie pentru o scara interioara?

În cazul în care trebuie să plasați o scară într-un spațiu mic, va fi necesar, de exemplu, să recurgeți la instalarea de scări spiralate sau elicoidale, pentru care este recomandat un diametru minim de 120 cm.

În caz contrar, în situațiile în care spațiul disponibil este mare, va fi posibil să se adopte soluții cu forme sinuoase. Este cunoscut că valorile minime ce trebuiesc respectate pentru constructia unei scari interioare, să fie ca distanță între trepte de cel putin 80 cm. În cazul în care trebuie să faceți o scară secundară, lățimea poate fi redusă la 60 cm.

În proiectarea unei scări pentru casă este esențial să se acorde atenție la eșalonarea distanței dintre trepte, astfel încât să existe o continuitate și la balustradă, un factor pur estetic, dar nu de o importanță ridicată.

Tipuri de scări de interior

Există diferite tipuri de scări interioare, care se diferențiază între ele în funcție de caracteristicile structurale sau în funcție de dezvoltarea lor în plan.

Scara în spirală

Scările în spirală au acest nume datorită formei tipice de spirală. Aceasta are o structură centrală de susținere metalică care susține mai multe trepte dispuse într-o formă elicoidală. Astăzi există scări pătrate în spirală disponibile pe piață în care polul central, prezent în scările tradiționale în spirală, este înlocuit cu componente mici.

Scara în perete

Din punct de vedere structural, scara în perete este folosită deoarece este mai ieftină și constă din elemente încorporate sau care se sprijină direct pe structura de susținere a clădirii, constând dintr-o serie de trepte conectate prin suporturi sau îmbinări în perete și fără suporturi laterale.

Scară retractabilă

Scările retractabile, pe de altă parte, sunt folosite pentru a avea acces la mansardă sau pod, profitând de posibilitatea de a fi introduse în tavan astfel încât să nu fie vizibile. Există diferite tipuri de scări retractabile pe piață cu o structură din fier, aluminiu sau oțel și metal sau lemn, fără elemente stilistice deosebite și, prin urmare, la prețuri reduse.

4.2/5 - (195 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro