Aparatul de aer conditionat este un instrument necesar atât vara, cât și iarna. Vara, cu temperaturi ridicate, o simpla fereastra deschisa nu poate crea un mediu aerisit si racoros, asa ca pornirea aparatului de aer conditionat s-ar putea dovedi a fi o solutie excelenta pentru a te bucura de racoare. Iarna insa, cand nu vrei sa tineti caloriferele pornite prea mult timp, porniti aerul conditionat, ca sa incalzeasca mediul inconjurator intr-o clipa si sa fie placut chiar si fara utilizarea caloriferelor.

Identificarea cauzelor si solutiilor pentru care aparatul de aer conditionat nu porneste

Când aerul condiționat nu pornește, este o mare problemă, care poate provoca stres și nervozitate, mai ales dacă nu știți cum să acționați și sunteți forțați să transpirați de căldură sau să tremurați de frig; dar nu vă faceți griji, nimic nu se pierde și totul poate fi rezolvat!

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți în primul rând, este să rămâneți calm și înainte de a fi alarmat verificați dacă problema derivă din aceste 3 cauze:

  • Bateriile telecomenzii sunt descărcate;
  • Este posibil să existe o pană de curent;
  • Pot exista obstacole între telecomandă și aer condiționat care împiedică trimiterea semnalului de aprindere.

Dacă problema apare dintr-una dintre aceste 3 cauze, puteți obține foarte bine să interveniți de unul singur: în primul caz va fi suficient să schimbați bateriile, dacă nu le aveți deja acasă, va fi necesar să le cumpărați și după aceea problema va fi rezolvată.

În cazul în care există o pană de curent, așteptați ca acesta să se întoarcă și, în ultimul caz, pur și simplu eliminați obstacolele care împiedică telecomanda să trimită semnalul de aprindere către aerul condiționat, cum ar fi un scaun sau un alt tip de obiect.

Daca aparatul de aer conditionat nu porneste si ati inteles ca nu este o problema ce tine de telecomanda, obstacole sau lipsa de energie electrica, singurul lucru pe care trebuie sa il facem este sa apelam la un tehnician pentru asistenta.

4.6/5 - (142 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro