Lucruri interesante despre paste
![Lucruri interesante despre paste 2 Lucruri interesante despre paste](https://151.ro/wp-content/uploads/2023/11/20254-30-interesting-facts-about-pasta.jpg)
Data: 27.11.2023
Nu numai că pastele sunt simplu de preparat și la fel de delicioase, dar există o mulțime de fapte interesante despre mâncarea preferată a Italiei chiar aici!
Pastele sunt un tip de tăiței care se utilizează la gătit.
Este un aliment de bază al majorității bucătăriilor italiene.
Prima referire la paste într-o carte a fost făcută în 1154.
De obicei, se prepară din făină de grâu dur.
Majoritatea pastelor se încadrează în două categorii – fie sunt uscate, fie sunt proaspete.
Există peste 600 de tipuri de paste, iar unele au peste 1300 de denumiri.
Cele mai populare trei tipuri de paste sunt penne, spaghete și macaroane.
Există multe varietăți de paste, cum ar fi pastele lungi, pastele scurte, pastele minute, pastele cu ouă, pastele proaspete și pastele al forno.
Pastele proaspete cu ou conțin ou, ceea ce le face cu atât mai fragede la gătit.
Pastele pot fi servite în mai multe moduri. Pot fi amestecate cu un sos sau un condiment proaspăt, pot fi amestecate în supe sau tocănițe și pot fi, de asemenea, coapte.
Pastele proaspete sunt adesea servite cu carne în preparate precum ravioli.
Pastele uscate își dublează dimensiunea atunci când sunt gătite și sunt adesea servite cu sosuri groase și consistente.
Modul tradițional italian de gătire a pastelor este cunoscut sub numele de „al dente”.
Dacă pastele sunt gătite corect, ar trebui să se lipească de un perete atunci când sunt aruncate.
În mitologia greacă, se crede că zeul Vulcan a inventat un dispozitiv care făcea sfori din paste. Aceasta a fost cea mai veche referire la un aparat de făcut paste.
În zilele noastre, aparatele de făcut paste se găsesc în multe case și restaurante.
Vechii romani obișnuiau să își prăjească pastele.
Cele mai populare trei feluri de paste sunt macaroanele cu brânză, spaghetele bolognese și lasagna.
Pastele uscate nefierte pot fi păstrate timp de până la un an.
Pastele fierte pot fi congelate și reîncălzite în trei luni.
În mod tradițional, se mâncau cu mâna.
O ceașcă de paste gătite este de mărimea pumnului dumneavoastră.
Italienii mănâncă peste șaizeci de kilograme de paste, de persoană, pe an.
Italia produce 1.432.990 de tone de paste pe an.
Acesta exportă 1,7 milioane de tone pe an.
Prețul mediu al pastelor în Marea Britanie este de 89 de penny, ceea ce le face o masă accesibilă pentru toți.
Pastele au multe beneficii pentru sănătate, deoarece au o valoare calorică scăzută și conțin diverse substanțe nutritive și minerale.
Pastele pot fi date și câinilor și pisicilor. Se crede că le ajută în dezvoltarea creșterii lor și pentru a le ajuta hainele să fie lucioase și sănătoase.
Asociația Națională a Pastelor Alimentare este un grup mondial care se bucură să mănânce și să discute despre paste și istoria lor.
Octombrie este Luna națională a pastelor.