În ultimele decenii, criteriile de construcție pentru locuințe nu au acordat prea multă atenție problemei izolației clădirilor, fie că este vorba de izolarea acustică sau termică. Prin urmare, avem de-a face cu o cantitate mare de proprietăți care trebuie restaurate pentru a garanta condiții de confort și sănătate.

Aceștia sunt factori esențiali care trebuie neapărat adaptați la standardele impuse de legislația actuală care, acceptând solicitările comunității europene, este foarte atentă la nevoile cetățenilor și ale mediului.

Cel mai mare număr de cazuri în care ne confruntăm cu izolarea fonică insuficientă a casei a fost detectat în apartamentele care fac parte din complexele rezidențiale din condominiu construite după criterii mai puțin restrictive decât cele actuale.

Boom-ul economic al anilor ’70 ne-a determinat să beneficiem de apartamente foarte spațioase, dar care, având în vedere orientările actuale și standardele pe care fiecare dintre noi le urmărește, trebuie neapărat să devină mai eficiente.

Evaluarea tipului de poluare fonică pentru o izolare fonică corectă a casei

Înainte de a lucra cu o intervenție de izolare fonică a casei, este necesar să evaluăm ce tip de poluare fonică suntem supuși.

Cea mai frecventă perturbare a sunetului este reprezentată de nevoia de a ne împărți spațiul cu alte persoane: de foarte multe ori prima cauză a poluării fonice fiind astfel vecinii noștri!

În cazul în care ne aflăm într-un apartament într-un bloc de apartamente, posibilitățile sunt în esență două: mansarda și pereții laterali.

În primul caz, vom simți mai frecvent pașii vecinilor noștri deasupra capului. În cel de-al doilea caz vom fi expuși la zgomote mai răspândite și mai puțin punctuale, un fel de zgomot de fond care este mai puțin invaziv, dar tinde să fie continuu în timp.

Zgomotul tocurilor și al treptelor este una dintre perturbările care se găsesc cel mai frecvent în apartamente.

Acesta este unul dintre cele mai dificile zgomote de eliminat, deoarece, pentru a reduce problema aproape definitiv, ar fi necesar să se procedeze la izolarea fonică a podelei vecinilor, o operație care implică refacerea pardoselilor și așezarea unei șape fonoabsorbante.

Pare ușor de înțeles că sunt operații destul de invazive și costisitoare care, deși dau rezultate foarte bune, sunt dificil de implementat, deoarece, pentru a fi 100% eficiente, ar trebui incluse într-o restaurare generală a întregii proprietăți cu costuri care sunt greu de imaginat. Însă, din acest punct de vedere, firma noastră vă poate ajuta. Nu rămâne decât să ne contactați și stabilim toate detaliile necesare demarării măsurilor de izolare fonică.

4.2/5 - (218 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro