Cum să creați o bucătărie eficientă din punct de vedere energetic
Data: 16.12.2023
De la gătitul mâncării până la întâlnirile de familie, bucătăria este, fără îndoială, una dintre cele mai folosite încăperi din casă. Acest lucru înseamnă că luminile sunt de obicei aprinse, aparatele electrocasnice sunt de obicei conectate la priză, iar vasele se adună aproape întotdeauna. Se poate spune cu siguranță că bucătăria dvs. este probabil responsabilă pentru o mare parte din energia consumată (și irosită) în fiecare lună. Din fericire, există modalități fezabile de a reduce consumul de energie și de a diminua facturile la utilități. Totul începe cu transformarea bucătăriei dvs. într-o bucătărie cât mai eficientă din punct de vedere energetic. De la aparatele pe care le folosiți până la obiceiurile pe care le creați, iată 10 modalități de a crea o bucătărie eficientă din punct de vedere energetic.
- Investiți în aparate Energy Star Sunteți pregătiți să luați în serios economisirea energiei? Dacă da, este timpul să renunțați la frigiderul vechi și să investiți în aparate Energy Star. Electrocasnicele certificate Energy Star consumă mai puțină energie decât modelele convenționale. De exemplu, o mașină de spălat vase certificată Energy Star economisește, în medie, 3.870 de galoane de apă pe durata de viață și costă doar 35 de dolari pe an pentru funcționare, potrivit Departamentului de Energie (DOE). În plus, frigiderele certificate Energy Star sunt cu nouă procente mai eficiente din punct de vedere energetic decât modelele convenționale, iar frigiderele certificate Energy Star sunt cu cel puțin 10 procente mai eficiente din punct de vedere energetic decât standardul federal minim, potrivit DOE.
- Evitați să păstrați frigiderul sau congelatorul prea rece Una dintre cele mai simple modalități de a economisi energie în bucătărie este verificarea de două ori a temperaturii din frigider și congelator. DOE recomandă o temperatură de 35 ̊ până la 38 ̊ Fahrenheit pentru frigidere și 0 ̊ Fahrenheit pentru congelatoare cu depozitare pe termen lung. Majoritatea frigiderelor și congelatoarelor ar trebui să aibă în interior un termometru ușor de citit. Dacă al dumneavoastră nu are, puteți pune un termometru într-un pahar cu apă în frigider pentru a vă da seama de temperatură. DOE sugerează, de asemenea, verificarea temperaturii din frigider prin plasarea unui termometru între articolele congelate și verificarea după 24 de ore.
- Asigurați-vă că ușa frigiderului este bine închisă Dacă lăsați ușa frigiderului sau a congelatorului deschisă chiar și pentru perioade scurte de timp, risipiți energie. Aparatele dvs. trebuie să lucreze de două ori mai mult pentru a compensa faptul că aerul rece se scurge. Pentru a economisi energie, faceți ca deplasările la frigider și la congelator să fie scurte și ușoare. Nu lăsați ușa deschisă pentru perioade lungi de timp. În plus, garniturile ușii frigiderului trebuie să fie etanșe. DOE afirmă că le puteți testa „închizând ușa peste o bucată de hârtie sau o bancnotă de un dolar, astfel încât să fie jumătate înăuntru și jumătate afară din frigider. Dacă puteți scoate cu ușurință hârtia sau bancnota, este posibil ca zăvorul să necesite ajustare, sigiliul să fie înlocuit sau să luați în considerare cumpărarea unei unități noi”.
- Vesela se spală manual, se usucă manual sau se usucă la aer Una dintre cele mai bune modalități (deși necesită mult timp) de a economisi energie în bucătărie este spălarea și uscarea manuală a vaselor, în loc să folosiți mașina de spălat vase. Desigur, știm că acest lucru nu este întotdeauna convenabil, iar mașina de spălat vase este o necesitate pentru multe gospodării. Vă recomandăm să nu optați pentru setarea de uscare încălzită dacă încercați să economisiți energie în timp ce folosiți o mașină de spălat vase. În schimb, lăsați vasele să se usuce la aer.
- Spălați numai încărcături complete de vase Evitați, dacă este posibil, să folosiți apa de spălat vase de mai multe ori pe zi. Acest lucru este valabil mai ales dacă spălați mai multe încărcături de vase pe jumătate pline pe zi. Vă recomandăm să folosiți mașina de spălat vase cel mult o dată pe zi și să vă asigurați că este plină înainte de a o pune în funcțiune. Acest lucru va maximiza eficiența energetică a mașinii de spălat vase. Desigur, nu doriți ca mașina de spălat vase să fie supraîncărcată – adică să aibă prea multe vase. În acest caz, este posibil ca vasele dvs. să nu ajungă să fie curățate temeinic.
- Reglați încălzitorul de apă la o temperatură mai mică Prin reducerea temperaturii apei, veți reduce și facturile la utilități. DOE recomandă mai întâi „să verificați manualul care a fost livrat cu mașina de spălat vase pentru a afla recomandările producătorului privind temperatura apei”. Totuși, în caz de îndoială, vă recomandăm să setați încălzitorul de apă din locuința dvs. la 120° Fahrenheit. Acest lucru va asigura că apa care iese din robinet și mașina de spălat vase sunt setate la o temperatură maximă eficientă, astfel încât să nu irosiți energie și bani prin supraîncălzirea apei.
- Gătiți pe arzătorul de dimensiuni adecvate Căutați modalități de a economisi energie atunci când vine vorba de dumneavoastră? DOE recomandă adaptarea dimensiunii tigăii la dimensiunea arzătorului. Cu alte cuvinte, nu folosiți o tigaie mică pe un arzător mare sau o tigaie mare pe un arzător mic. Motivul? Vei ajunge să folosești prea multă căldură și să irosești energie. Pentru a găti mai eficient, asigură-te că oala sau tigaia ta are aproximativ aceeași dimensiune cu arzătorul pe care este amplasată.
- Folosiți un prăjitor de pâine, un cuptor cu microunde sau un cuptor cu convecție atunci când este posibil Gătiți des? Trebuie să știți că cuptorul și aragazul consumă o cantitate mare de energie. La urma urmei, încălzirea acestor aparate durează destul de mult timp. DOE subliniază faptul că atât prăjitorul de pâine, cât și cuptorul cu convecție utilizează o treime până la jumătate din energia unui cuptor convențional. În plus, cuptoarele cu microunde și oalele sub presiune reduc timpul de gătire, economisind energie în general.
- Achiziționați un cuptor sau un aragaz cu sistem de aprindere automată, electrică Aveți un aragaz care arde continuu o lampă pilot? Credeți sau nu, un lucru atât de simplu ca acesta poate însemna mult atunci când vine vorba de facturile de energie. DOE recomandă „achiziționarea unui cuptor sau a unui aragaz pe gaz natural cu un sistem de aprindere automată, electrică” în locul unuia care are o lumină pilot care arde continuu. În plus, asigurați-vă că aparatul dumneavoastră pe gaz natural are flăcări albastre – nu galbene. Flăcările galbene indică faptul că aragazul dvs. nu este atât de eficient pe cât ar trebui să fie.
- Scoateți din priză aparatele electrocasnice și electronice din bucătărie atunci când nu le folosiți Un mod simplu de a crea o bucătărie mai eficientă din punct de vedere energetic este să deconectați aparatele mici atunci când nu le folosiți. Acest lucru înseamnă scoaterea din priză a prăjitoarelor de pâine, a cuptoarelor cu convecție, a cuptoarelor cu microunde, a mixerelor, a încălzitoarelor de sticle, a cafetierelor, a Keurig-urilor și multe altele. Potrivit How Stuff Works, „energia folosită de aparate și electronice atunci când sunt oprite, dar încă conectate la o priză de curent” este adesea denumită „energie fantomă”. Din nefericire, această energie fantomă irosită poate să vă mănânce facturile de electricitate în fiecare lună. Pentru a vă asigura că nu risipiți bani și energie în bucătărie, scoateți din priză obiectele din priză atunci când plecați din oraș și/sau nu intenționați să le folosiți pentru o perioadă de timp.