După cum toată lumea a observat în ultimii ani, planeta a dat semne de schimbare, prezentând unele efecte care nu erau cunoscute anterior. Toate acestea sunt prezente deoarece acțiunea omului pe Pământ a modificat anumiți factori naturali, provocând astfel unele schimbări climatice, cum ar fi supraîncălzirea, furtunile și alte fenomene climatice.

Având în vedere acest lucru, populația începe să se adapteze la aceste schimbări și tot ceea ce este planificat de acum înainte trebuie să considere acești factori. Industria construcțiilor este una dintre cele care pot percepe cel mai mult modul în care condițiile climatice interferează cu ceea ce facem, având nevoie să elaborăm unele tehnici pentru a ne pregăti în fața posibilelor adversități.

Printre factorii recurenti care interferează cel mai mult în construcții se numără: seceta, umiditatea ridicată a aerului, ploile frecvente, vântul și căldura intensă.

Iată modul în care acești factori cauzați de schimbările climatice pot interfera cu lucrările de construcție:

Secetă

Atunci când problema este legată de secetă, lucrările de construcție au de obicei un cost mult mai mare decât în mod normal, deoarece pe parcursul întregului proces se utilizează o cantitate mare de apă și, dacă există deficit, pe lângă acest preț mai mare, timpul de construcție crește.

Cu toate acestea, dacă problema este asociată cu o umiditate extrem de ridicată a aerului, consecințele în construcție sunt legate de întârzierea finalizării lucrării, pe lângă deșeurile de material, deoarece se utilizează mai mult ciment, iar acesta, la rândul său, durează mai mult până să se usuce.

Prea multă umiditate

O altă problemă recurentă în construcții, care sfârșește prin a interfera direct în proces și chiar după aceasta, se întâmplă atunci când o lucrare este instalată într-o zonă cu umiditate ridicată, unde apar ploi frecvente. În aceste cazuri, pericolul se datorează inundațiilor, care, pe lângă întârzierea lucrărilor, le pot pune în pericol de alunecare de teren chiar și atunci când sunt gata.

În unele localități există o apariție frecventă a ploilor și furtunilor, unde riscurile sunt de prăbușire, dacă lucrarea nu a fost proiectată pentru a rezista acestor factori.

Vânt în exces și furtuni

În zonele în care apar multe furtuni și vânt, idealul este să aveți acoperișul atașat casei, deoarece ajută le prevenirea plecării acestuia de pe structura case și alte daune semnificative.

În plus, atunci când există perioade în care vânturile sunt puternice, casa trebuie planificată din timp cu mai multă atenție pentru a rezista din punct de vedere structural.

Ce trebuie să facem?

Adevărul este că nu există nicio modalitate de a preveni schimbările climatice, deoarece acestea sunt fenomene scăpate de sub control. Prin urmare, singura modalitate de a atenua impactul unor daune ulterioare este să planificăm corect lucrarea de construcție și să asigurăm o integritate ridicată a clădirii.

4.8/5 - (199 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro