Izolarea pardoselii este un element important de realizat în faza de construcție sau renovare a casei. De fapt, podelele neizolate termic pot provoca pierderi de căldură în casa noastră. Acest lucru, la rândul său, crește costurile noastre pentru energia termică.

Încălzirea pardoselii – când ar trebui făcută?

În prezent, majoritatea caselor sunt construite fără subsol, ceea ce înseamnă că sunt amplasate direct pe pământ. Fara o izolare termica corespunzatoare, schimbul termic are loc intre sol si interiorul casei noastre. După cum probabil știți, acest schimb energetic nu are un efect pozitiv asupra încălzirii casei noastre. În prezent, izolarea standard a podelei față de sol se realizează în case nou construite. Pe de altă parte, clădirile deja existente, în special cele vechi cu subsol, pot să nu aibă o astfel de izolație între subsol și pardoseală.

Casa noastra, sau o cladire cu pereti si acoperis bine izolati, fara izolarea termica a pardoselii, poate genera pana la 10% din pierderile de energie in timpul sezonului de incalzire, iar acest lucru presupune costuri mai mari de incalzire.

Prin urmare, izolarea podelei este necesară nu numai în casele nou construite, ci și în casele unifamiliale cu subsol și clădirile multifamiliale, unde, la parter, locuitorii simt în special frigul de la subsol. Deoarece subsolurile din clădirile vechi nu sunt în general izolate, iar singura barieră este podeaua din beton.

De ce este atât de importantă izolarea pardoselii? Cele mai importante avantaje

În prezent, accentul se pune pe soluții ecologice și de economisire a energiei pentru încălzirea apartamentelor sau caselor. Utilizarea unor astfel de surse de căldură necesită o bună izolare termică a clădirii, inclusiv a podelei. Ceea ce se simte în mare măsură în plățile pentru încălzire.

În general, atunci când ne gândim la izolarea unei case sau a unui apartament, ne gândim la înlocuirea ferestrelor și la izolarea pereților și a acoperișului. În sezonul de iarnă, când avem temperaturi cu minus afară, betonului îi place să mențină frigul și să-l transmită mediului înconjurător. Prin urmare, stratul de izolație al podelei nu numai că va crea un strat care este impermeabil la frig și umezeală, dar va face și podea mai caldă, oferindu-ne confort deplin în utilizare.

4.8/5 - (183 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro