Chiar dacă sufrageria ta este deja decorată, un covor mare și frumos face diferența. În plus față de confortul și caracteristica practică pe care o oferă atunci când se alătură mobilierului, covorașul de cameră servește nu numai pentru a delimita spațiul, ci funcționează și ca un element decorativ de foarte bun gust.

Cu toate acestea, diversitatea modelelor, dimensiunilor și culorilor poate genera multe îndoieli atunci când alegeți covorul ideal pentru camera de zi. Din acest motiv, prezentăm în acest articol câteva modele care sunt foarte populare și câteva sfaturi pentru a nu greși în momentul alegerii.

Cum alegem covorul pentru camera de zi

Pentru a alege covorul ideal pentru camera de zi, trebuie să luați în considerare câțiva factori. Dimensiunea, culoarea și stilul ar trebui să se potrivească decorului și să se integreze bine în spațiu.

Dimensiunea, de exemplu, este primul element de luat în considerare. În primul rând, covorul ar trebui să acopere întreaga zonă. În plus, trebuie să fie sub canapea și fotolii laterale, iar mobilierul și rafturile ar trebui să rezonează cu acesta.

În ceea ce privește culoarea, dacă covorul este punctul central al spațiului, tonurile vibrante sunt o alternativă excelentă. Dar, atenție la culoarea de bază a decorului, care ar trebui să fie de preferință neutră. Dacă covorul nu este punctul culminant principal, alegeți culori mai neutre și mai deschise.

În ceea ce privește forma, încercați să alegeți un covor pătrat sau dreptunghiular. Vezi care dintre ele arata mai bine în camera ta. Dacă dorești un covor rotund, atunci e necesar să acorzi o atenție mai deosebită. Sunt moderne, dar sunt potrivite pentru spatii mai mari sau pentru a evidentia un mobilier specific din mediul inconjurator.

Modele de covoare pentru camera de zi

Acum că știi cum să alegi covorul din sufragerie, iată și câteva modele pentru inspirație.

Covor cu fibre naturale

Covorul cu fibre naturale este excelent pentru decorarea oricărei camere de zi. Acestea pot avea o suprafață mai dură – perfectă pentru petrecerea timpului liber – sau mai moi – medii ideale pentru spațiile care prețuiesc confortul și odihna. Un bun exemplu de covor cu fibre naturale este sisal. Cu toate acestea, este potrivit pentru medii mai relaxate, cum ar fi plaja sau case de țară.

Covor persan

Covorul persan este o optiune sofisticata si luxoasa pentru livingul tau, pe langa faptul ca aduce senzatia de caldura si confort. Acestea pot fi realizate din semințe, lână sau bumbac, iar culorile sunt vopsite în funcție de modelul dorit. Cu toate acestea, este nevoie de atenție atunci când cumpărați acest model, deoarece există multe imitații pe piață.

Deci, ce părere ai despre covoarele pe care le-am sugerat? Acum ca stii cateva modele si stii cum sa alegi covorul ideal pentru casa ta, lasa creativitatea sa se dezlantuie si conteaza pe echipa noastra pentru a-ti face spatiul si mai frumos!

4.8/5 - (186 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro