izolare termica

Dacă temperatura internă a casei tale nu pare să fie în regulă, atunci este timpul să afli mai multe despre izolarea termică. Aceasta este cea care poate asigura nopți plăcute de somn și zile cu temperaturi blânde, fie că este vorba de vară sau de iarnă.

Ce este izolarea termică?

Izolarea termică este o barieră fizică instalată între mediul intern și mediul extern al casei. Realizata din materiale capabile sa disipeze si/sau sa retina caldura, izolarea termica mentine temperatura interna intotdeauna placuta, oferind un confort si o stare de bine mai mare locuitorilor.

Izolarea termica poate fi folosita pe acoperisuri, pereti si chiar pe podea, in functie de scop si de conditiile termice locale (regiuni foarte reci sau foarte calde).

Cele mai frecvent utilizate materiale în izolarea termică sunt vata de sticlă, vata de poliester, fibra ceramică și vata bazaltica.

Izolarea termică poate fi efectuată în timpul procesului de construcție sau, după finalizarea lucrării, dacă locuitorii simt această nevoie.

Care sunt avantajele izolației termice?

Avantajele izolației termice nu se limitează doar la controlul temperaturii. Există și alte beneficii ale acestuia, printre care putem enumera:

Bunăstarea și calitatea vieții

Un mediu de temperatură plăcut, nici prea cald, nici prea rece, promovează bunăstarea și calitatea vieții locuitorilor. 

Izolarea termică este, de asemenea, responsabilă pentru o îmbunătățire a problemelor respiratorii, cum ar fi astmul, sinuzita, etc. 

Acest lucru se datorează faptului că, odată cu controlul temperaturii, umiditatea rămâne stabilă, favorizând sănătatea locatarilor.

Sustenabilitate

Un alt mare avantaj al izolației termice este sustenabilitatea. Cu un sistem bine conceput și executat, necesitatea utilizarii unui aparat de aer condiționat sau reșou scade semnificativ și, în unele cazuri, poate deveni chiar inutilă.

Astfel, cheltuielile cu energia electrica scad contribuind la conservarea mediului și la durabilitatea planetei.

Previne umiditatea

Izolarea termică este, de asemenea, eficientă în controlul umidității, menținând-o întotdeauna la niveluri adecvate. 

Această caracteristică scade dezvoltarea acarienilor și previne apariția fungilor și a mucegaiului în părțile interioare ale caselor, făcându-le să devină mai sănătoase pentru oameni.

4.5/5 - (794 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro