Ferestrele, mele și ușile de sticlă, respectiv alte elemente din același material sunt unele dintre cele mai dificil de curățat. De fapt, mulți oameni nu știu cum să curețe sticla și astfel nici măcar nu includ în igiena zilnică a casei. Dar credeți-mă, această sarcină nu este atât de complicată pe cât pare.

Pentru a menține luminozitatea și frumusețea pe care le posedă acest material, unele trucuri sunt indispensabile. În plus, trebuie să știți ce produs și cantitate sunt potrivite pentru a menține ferestrele strălucitoare.

Curățarea trebuie să fie regulată

Secretul pentru a avea ferestre întotdeauna curate este să le ștergeți în mod regulat. Ferestrele, oglinzile și alte suprafețe de sticlă au nevoie nu numai de produsele potrivite, ci și de o rutină de curățare.

O dată pe lună nu va fi suficient, deoarece praful și petele nu durează mult să apară. Pentru ferestrele din locurile cu umiditate, cum ar fi bucătăria și mai ales baia, regularitatea ar trebui să fie și mai mare.

Ce nu ar trebuie să faci

Scăpați de cârpele aspre, pentru că vă puteți zgâria ferestrele. Materialul ideal pentru acest tip de curățare este cârpa din microfibră. Prosopul de hârtie este, de asemenea, foarte bun. Este excelent pentru finisarea curățării și chiar oferă mai multă strălucire suprafeței.

Beneficiile oțetului

Pentru a curăța ferestrele și alte suprafețe de acest gen vă recomandăm oțetul, care este un produs de curățare uimitor. Potrivit pentru diverse scopuri, cum ar fi îndepărtarea mirosurilor și a petelor, servește, de asemenea, la curățarea ferestrelor în special și a sticlei în general.

Pentru a-l folosi în curățarea sticlei, amestecați o lingură de oțet într-un recipient cu alcool și apă. De asemenea, puteți utiliza oțet cu detergent, alcool și apă.

Alte sfaturi pentru curățarea ferestrelor

Indiferent de produsul de curățare pe care îl veți folosi, înainte de a începe trebuie să faceți rost de o perie sau, dacă este cazul, și să curățați părțile cele mai dificile. Acest lucru ajută la eliminarea prafului.

Dacă după curățare suprafața devine colorată, este posibil să utilizați produsul greșit. Cele mai indicate sunt oțetul, un detergent pentru sticlă sau soluția pe care o indicăm cu oțet, alcool și apă. Amintiți-vă să utilizați o cârpă moale care nu zgârie suprafața.

Un alt sfat pentru a curăța ferestrele este modul de ștergere, care cel mai recomandat este de sus în jos.

4.8/5 - (188 votes)
Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. 151.ro