Cum să curățați blaturile
Data: 22.01.2024
Cuprins
Blocul de măcelărie este o alegere populară pentru blaturi, deoarece este prezentat ca fiind ceva pe care puteți tăia direct, înlocuind nevoia de o placă de tăiere. Deși acest lucru este adevărat, acest lucru poate degrada mai repede materialul poros și îl face mai sensibil la pete. Dar știind cum să curățați și să întrețineți blocul de măcelărie, blaturile dvs. vor rămâne în cea mai bună formă. Deși există multe produse concepute pentru a readuce blocul de măcelar la gloria de odinioară, puteți curăța cu ușurință materialul folosind câteva produse de uz casnic obișnuite.
Cât de des să curățați blaturile
La fel ca toate blaturile, blocul de măcelărie se murdărește rapid din cauza firimiturilor, a deversărilor și a acumulării de praf. „Deoarece blaturile din butcher block sunt prezentate ca o suprafață de lucru pe care puteți tăia și tăia direct, se vor murdări în același mod în care o fac și plăcile de tăiat din plastic”, spune Mary Gagliardi, cercetător intern și expert în curățenie pentru Clorox. Din acest motiv, blaturile din butcher block trebuie curățate zilnic.
De asemenea, ar trebui să îndepărtați firimiturile, excesul de lichide din carne și alte resturi alimentare cât mai curând posibil pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor și pentru a ține departe dăunătorii. „Acest lucru ajută la evitarea contaminării încrucișate, care este mai probabilă din cauza suprafeței poroase, și pentru a evita instalarea petelor”, spune Michael Silva-Nash, vicepreședinte al operațiunilor pentru Molly Maid, o companie Neighborly.
Cel mai bun mod de a curăța
Există produse de curățare pe care le puteți cumpăra și care sunt concepute pentru a curăța blaturile din bloc de măcelărie, dar o combinație de săpun de vase și apă caldă este, de asemenea, foarte eficientă, spune Silva-Nash.
Materiale necesare
Asigurați-vă că aveți aceste materiale la îndemână înainte de a începe.
- Săpun de vase
- Pânză(e) din microfibră
- Burete
- Sare
- Lămâie
Instrucțiuni
Odată ce aveți materialele, puteți începe să vă curățați blaturile din bloc de măcelar, urmând pașii descriși mai jos.
- Îndepărtați toate obiectele de pe blat.
- Folosiți o cârpă din microfibră pentru a șterge orice resturi.
- Umpleți un bol cu apă caldă și adăugați câteva picături de detergent de vase.Umpleți un bol cu apă caldă și adăugați câteva picături de detergent de vase.
- Scufundați un burete în soluție.
- Frecați blaturile cu soluția.
- Ștergeți cu o cârpă din microfibră.
Îndepărtarea petelor
Dacă pe blaturile tale din butcher block au pete încăpățânate pe care nu le poți scoate, sarea și lămâia ar trebui să rezolve problema. „Întotdeauna testați o zonă mică și puțin vizibilă a blatului de măcelar înainte de a curăța întreaga suprafață”, spune Audrey Pariès, social media manager pentru Aspen Clean. „În acest fel, vă veți asigura că lămâia nu provoacă decolorare sau deteriorare.”
- Îndepărtați toate obiectele de pe blat.
- Folosiți o cârpă din microfibră pentru a șterge orice resturi.
- Se presară sare pe suprafața blatului de măcelărie, în special pe pete.
- Tăiați o lămâie în două și frecați-o pe pată.
- Se lasă să se așeze câteva minute.
- Folosiți o cârpă din microfibră umedă și caldă pentru a șterge reziduurile de sare și lămâie.
- Ștergeți cu o cârpă curată din microfibră pentru a evita ca excesul de apă să se așeze pe lemn.
- Pentru pete sau murdărie mai persistente, repetați procesul.
Cum să întrețineți blaturile
Întreținerea adecvată a blaturilor din blocuri de măcelărie este esențială pentru a păstra materialul în cea mai bună stare. În primul rând, ar trebui să evitați să tăiați direct pe suprafețele din butcher block. „Utilizarea unei tăblițe de tăiere separate pe care o puteți pune pur și simplu în mașina de spălat vase după utilizare va împiedica zgârieturile și tăieturile să marcheze suprafața, ceea ce contribuie la un aspect uzat sau murdar”, spune Gagliardi.
În plus, deoarece blocul de măcelărie este un material poros, acesta trebuie resigilat aproximativ o dată pe lună. „Orice zgârieturi, tăieturi și pete care au fost absorbite în porii lemnului trebuie șlefuite, iar lemnul trebuie uns din nou cu un ulei mineral de calitate alimentară”, spune Gagliardi.